אזניל לטיפול בדלקת גרון חיידקית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/01/2015 | 16:42 | מאת: שולמית

שלום רב, בני פיתח בעבר פריחה תחת שימוש במוקסיפן ומאז מקבל אזניל לטיפול בדלקת גרון עם משטח חיובי סטרפטוקוק לאחרונה קראתי כי אזניל יעיל רק כנגד 80 אחוז מהסטרפטוקוקים וכי הוא אינו הטיפול המועדף בדלקת גרון חיידקית. השאלה היא כיצד אפשר לדעת כי האזניל שנלקח אכן היה יעיל כנגד החיידק? האם רק על פי התגברות על המחלה? והרי בדכ מתגברים על הדלקת חיידקית בגון גם ללא טיפול או אף לפני תחילת הטיפול. אני מודאגת כי קראתי שישנם השלכות מאוחרות (כגון קדחת שיגרונית ובעיות במסתמי הלב) שיכולות לצוץ לאחר דלקת גרון חיידקית. אם כן כיצד נוכל לדעת כי אכן האזניל היה יעיל בטיפול בחיידק וכי החיידק אינו עמיד לאנטיביוטיקה מסוג אזניל? רב תודות

טיפול אנטיביוטי בדלקת גרון חיידקית ניתן בעיקר לצורך מניעת סיבוכים עתידיים (כגון קדחת שגרונית ). הסטרפטוקוקים שאחראים לסיבוכים הנ"ל רגישים לרוב סוגי האנטיביוטיקות. במדית הצורך קיימים תחליפים לפנצילין שיותר מוצלחים מאזניל. לגבי העבר לא תוכלי לשנות ובכל מקרה הסבירות לבעיה כרונית בעתיד נמוך מאד. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים