נזלת כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/01/2015 | 11:16 | מאת: ניצן

שלום רב, לבני בן ה- 8 יש נזלת כרונית. קשה לי להצביע מתי התחילה אך לדעתי סביב גיל שנה. בבדיקה אצל 2 מומחים כולל מרפאה אלרגית לא נמצאה תשובה לסיבה. הוצע לנו לנתח אותו ולהוציא את השקד השלישי למרות שהוא לא מוגדל ואולי זה ייתן פתרון לבעיה (סיכום של 50 אחוז). שאלתי היא בערך בגיל שנה הוא נותח לפתיחת סתימה בתעלות הדמעות, האם יכול להיות קשר בין הניתוח הנ"ל לבין הנזלת? הנזלת מימית מאוד ונוזלת כל היום. אודה על תשובה יום טוב

שלום ניצן יתכן ויש קשר להפרעה בניקוז הדמעות אך סביר יותר שהבעיה נובעת אכן משקד שלישי פעיל. רק הורדת גורם אחד יכול להצביע האם הוא המשפיע או שיש גורמים נוספים בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים