לרינגומלציה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/01/2015 | 10:07 | מאת: מורן

שלום, בני בן 5 שבועות, סובל מנשימה רועשת מאוד צפצופים וחריקות בנשימה. אוכל יפה (למרות המאמץ הרב שמשקיע בנשימה) ועלה במשקל עד כה. בבדיקת סיב אופטי אצל רופאת אא"ג אובחן כסובל מלרינגומלציה, אפיגלוטיס בצורת אומגה וחסימה חלקית של קנה הנשימה. האם המצב הזה אינו נחשב מסוכן עבורו ומה ניתן לעשות עד שהמצב ישתפר? כמו כן, פולט לאחר ארוחות, לא כמויות גדולות. האם הפליטות יכולות להחמיר את המצב ויש הכרח לטפל בהן מעבר לשינוי תנוחת האכלה והחזקה במצב מאונך? האם לרינגומלציה עלולה להחמיר? תודה רבה

שלום מורן לרינגומלציה היא הסיבה השכיחה ביותר לסטרידור (רעש נשימתי) מולד. לרוב מתחילה בגיל מספר שבועות ומשתפרת עם הגיל עם העלמות התסמינים סביב גיל שנה. יש קשר חזק מאד לרפלוקס ופליטות. ברוב המקרים התופעה חולפת לבד. מבחינה טיפולית מנסים שינוי כלכלה שיפחית רפלוקס ולעיתים גם טיפול תרופתי נגד רפלוקס. במקרים הקשים שלא משתפרים וכאשר התינוק אינו עולה במשקל יש גם אופציה ניתוחית אך השימוש בה אינו שכיח. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים