ליקוי שמיעה פתאומי ואוטופוניה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/12/2014 | 11:36 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 33 בריאה בדרכ... אמא לשני בנים קטנים. לפני שבועיים הייתי מקוררת מאד ונסתמה לי האוזן. לא ייחסתי לזה חשיבות אבל כעבור שבוע הרגשתי לחץ מטורף באוזן וטינטון. פניתי לא.א.ג באופן פרטי והוא ניסה לנקז נוזלים. לדבריו לא היו מספיק נוזלים על מנת להסביר את תחושת האטימות. נשלחתי מיד לבדיקת שמיעה שהראתה ירידה קלה עד בינונית. למחרת, התחלתי לקבל זריקות סטרואידים לאוזן, סידרה של שש זריקות על בסיס אשפוז יום. התבקשתי לנוח בבית. סיימתי את סדרת שש ההזרקות ואני בבית במנוחה מוחלטת. כעת, השמיעה חזרה אבל האוזן עדיין אטומה מעט. אני שומעת עצמי כמו ברמקול ואת האויר שאני נושמת מהאף. הרופא שהזריק אתמול אמר שיש לי אוטופוניה. האם זה יעבור? האם ייתכן ומצב זה קשור בתרופה שהוזרקה לי לאוזן? האם ליקוי שמיעה פתאומי עלול להחמיר למרות ההטבה והאם אני בסכנה לחטוף זאת שוב יותר מאשר מישהו אחר? האם האוטופוניה הזו תחלוף? תודה רבה מראש.

אני להפנות את השאלות הנ"ל לפורום ליקוי שמיעה וטינטון בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים