חוות דעת לגבי פפילומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/12/2014 | 21:32 | מאת: סטלה

שלום רב, הבן שלי (בן 7.6) עבר 2 ניתוחים לכריתת היבלות של וירוס הפפילומ תוך שלושה חודשים וקבעו לו ניתוח שלישי לאחר שלושה חודשים עם המלצה להזרקה מקומית של סטרואידים (שהרי יש השלחות של הרדמה כללית לעיתים קרובות כ"כ והסטרואידים). השאלות הן: האם הכרחי לנתח לעיתים קרובות? האם כדאי להזריק סטרואידים במיתרי הקול? האם יש טיפול אחר למחלה או שהוא יצטרך לעבור את הניתוחים כל חיין? האם מומלץ ללכת לקלינאים לטיפול בדיבור ואם יש מישהי שאתם ממליצים שמתמחה במקרה? תודה.

שלום סטלה 1. במידה ומדובר אכן בוירוס הפפילומה על מיתרי הקול נדרשים ניתוחים מרובים למיגור המחלה. אין כלל ברור והצורך בניתוח נקבע לפי איכות הקול או כאשר יש הפרעה נשימתית. יש ילדים שנזקקים לניתוח פעם בשנה ויש כאלה שעוברים אותו כל חודש. גם הניתוח לא גורם להבראה ובסופו של דבר יש דעיכה של המחלה לאחר מספר שנים אך זה משתנה מילד לילד. 2. לסטירואידים בהזרקה אין מקום לטיפול בפפילומה 3. לגבי קלינאית תקשורת ניתן לנסות אך כטאשר יש צמיחה מחודשת של רקמת הפפילומה קשה לקלינאית לשפר את איכות הקול ללא הסרת המחלה. 4. בד"כ הדבר שקובע את מועד הניתוח הוא השינוי באיכות הקול והופעת צרידות שמפריעה תפקודית. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים