כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/12/2014 | 17:19 | מאת: נטלי

שלום רב לאימי לפני כמה חודשים התחילו בעיות באוזן ימין, נזל לה מוגלע מהאוזן ללא הפסקה. לאחר כמה ראיפ שהלכה אליהם, היא פנתה לרופא בבית חולים איכילוב אשר אבחן את מה שיש לה במחלה בשם כולסטאטומה. לדבריו התרופה היחידה היכולה להרוג חיידק זה היא אנטיביוטיקה בשם פורטום. לאחר שאושפזה והחלה לקבל אנטיביוטיקה זו דרך הוריד גילינו כי היא מפתחת תגובה אלרגית לאנטיביוטיקה זו,יש לה פריחה חריפה וגרד בכל הגוף. לאחר הפסקה של שבוע מה אנטיביוטיקה החליטו הרופאים להמשיך לתת לה אותה במינון נמוך עם כדורים נגד אלרגיה אך גם זה לא עזר, לאחר מכן החליטו לתת לה את האנטיביוטיקה עם סטרואידים אך גם זה לא עוזר , אימי סובלת מאוד לא ישנה בלילות מתגרדת ואומרת כי היא מרגישה תחושה של דקירת סכינים בכל גופה. לדברי הרופאים חייב להמשיך כי זו האנטיביוקה היחידה ואין טיפול אחר. האם אכן כך ? האם אין תרופה אחרת או טיפול אחר לחיידק זה ? נשמח מאוד לשמוע חוות דעת נוספת אנו כבר חסרי אונים. תודה רבה

אין לי מספיק מידע בכדי לתת המלצות. הטיפול האנטיביוטי ניתן לרוב לפי תרבית במידה ויש אנטיביוטיקות אחרות שמתאימות לחיידק הגורם לזיהום אני מניח שהיו מציעים זאת לאמך ולא מתעקשים על אנטיביוטיקהש גורמת לתופעות לוואי. במידה ומדובר בכוליסטואומה הטיפול היעיל היחיד הוא ניתוח יתכן והאישפוז נועד לשלוט בזיהום לפני ביצוע ניתוח בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים