ירידה בשמיעה כתוצאה מנוזלים ואדנואידים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/11/2014 | 20:48 | מאת: רוני

שלום רב, בתי בת ה5 סובלת מנוזלים באוזניים וכתוצאה מכך ירידה קלה בשמיעה עפ בדיקת שמיעה. בנוסף עפ צילום- אדנואידים מוגדלים. אציין שאינה סובלת במידה רבה מנזלת, אך באופן כללי בתקופת החורף סובלת פעמים רבות מדלקות בדרכי הנשימה ודלקת ריאות המצריכות אשפוזים. נוחרת מעט ומתעוררת פעם אחת בלילה לא יותר מכך. רופאת אאג הפנתה לניתוח כפתורים והסרת אדנואידים מוגדלים. באופן כללי אני נגד הליך ניתוחי. לפי הבנתי לרוב אדנואידים מוגדלים נעלמים בגיל 5 וכי נוזלים באוזניים מצטברים גם עקב אדנואידים מוגדלים. שאלתי אם אכן בגיל 5 האדונים המוגדלים נעלמים וכתוצאה מכך ישתפר מצב הנוזלים האם היית ממליץ להמתין עם הניתוח? והאם יש קשר בין הנוזלים והאדנואידים המוגדלים לדלקות חוזרות ונשנות בדרכי הנשימה ודלקות ריאות? כי אם כן ארצה למנוע זאת ממנה החורף הקרוב ואמהר לבצע הניתוח.. סליחה על הניסוח הארוך, לצערי בעת ביקוריי אצל רופאים אינם סבלנים ולכן לא התאפשר לי לברר כל זאת. תודה רבה!!

26/11/2014 | 20:51 | מאת: רוני

שאלה נוספת אם נחליט לדחות הניתוח האם כדאי לנסות סירופים מייבשים? האם הם מועילים?

29/11/2014 | 00:49 | מאת: רוני

תיקון- בתי בת 4 וחצי

שלום רוני 1. הצטברות של נוזלים באוזניים נובעת ממספר סיבות ושקד שלשיי מוגדל הוא רק אחד מהם ולא בהכרח החשוב ביותר. 2. נכון הוא שככל שהילד גדל הסימפטומטים משתפרים אך לא ניתן להגיד שבגיל 5 שנים הבעיות יעלמו. 3. ניתוח מומלץ לילדים עם הפרעה ממושכת בשמיעה (מעל 3 חודשים) שמתודעת לפחות בשתי בדיקות שמיעה בהפרשי זמנים הנ"ל. חורף זה הזמן הפחות מוצלח לנוזלים נזלת והפרעות נשימה. במדיה והנזולים קיימים בקיץ בצורה ניכרת הסבירות שיחלפו בחורף נמוכה 4. טיפול תרופתי לנזולים באזוניים חסר ערך ואינו יעיל הבעיה לעיתים חולפת לבד ולא עקב הטיפול התרופתי. כן ניתן להעזר בטיפולים תרופתיים להקלה על הנזלת . בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים