התייעצות לבני הלקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/11/2014 | 11:42 | מאת: מאיה

שלום, בני בן ה3.5 לקוי שמיעה- שמיעה חד צדדית. הוא נולד עם עצב פגוע באוזן שמאל - האוזן אינה מתפקדת בכלל, וירידת שמיעה הולכתית באוזן ימין כנראה שעקב נוזלים- באוזן זו הוא נושא מכשיר שמיעה. הילד במעקב קבוע במיח"א חיפה, ועובר כל כמה זמן בדיקות שמיעה וטימפנומטריה שכן יש שינוי במצב הנוזלים סביב לחות, התקררות, מזג האוויר בחוץ וכו... יש לי שתי שאלות: ידה 1. מה דעתך המקצועית לגבי ניתוח כפתור באוזן היחידה שעובדת? 2. לילד שקדים מוגדלים מאוד וכמעט נושקים עם חשד לשקד שלישי, האם חייבים לעשות צילום נזופרינקס? או שאפשר לחסוך את זה ממנו? ואיך נכון לטפל בזה? 3. האם חרשות חד צדדית כשל בני הינה עוברת בתורשה? אנחנו רוצים להביא ילד נוסף וחוששים. תודה רבה מראש, מאיה.

שלום מאיה 1. זהו אכן התלבטות כוון שזאת האזון היחידה ששומעת ולניתוח הנ"ל יש פונציאל (אומנם נמוך מאד) ליצירת בעיה כרונית באוזן. מצד שני יתכן ולאחר הניתוח לא יזדקק למכשיר שמיעה באזון זאת . רצוי לבדוק את הילד בצורה יסודית להסתכל על בדיקת השמיעה ואז לקבל החלטה מושכלת תוך הסבר על היתרונות והחסרונות 2. אין צורך בצילום 3. בהחלט יתכן . ניתן לבצע ברור גנטי . בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים