סטרפטוקוק בתינוקות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/11/2014 | 15:23 | מאת: אפרת

הייתי היום אצל הרופא שחושד שיש לי סטרפטוקוק (לקח משטח). בתי בת ה9 חודשים חלתה לפני 5 ימים במחלת חום (39.3). לקחנו אותה למוקד הרפואי, נמצאו אודם באוזניים ופטריה בלשון (שהרופאה ייחסה לבקיעת שיניים) ומעבר לכך - מחלה ויראלית (ביצעו ספירת דם, מונוציטים מעט גבוהים ומעבר לכך- תקין). אני חוששת שמה שהיה לבתי זה גם סטרפטוקוק. העלתי את החשש בפני הרופא, כי אני יודעת שיכולות להיות לזה השפעות על הלב והכליות, והוא אמר שבגילאים כאלה הסיבוך הזה לא קיים. כלומר, שבתינוקות אין צורך לבדוק/לטפל בסיטרפטוקוק כי אין סיבוכים לבביים או כלייתים כמו במבוגרים. האם זה נכון? בתי בריאה לחלוטין מזה 3 ימים (ללא חום, ללא סימפטומים אחרים). האם צריך לעשות משהו במידה והאבחנה שלי אכן תהיה סטרפטוקוק a? תודה.

זיהום בסטרפ בגרון מתחת לגיל 3 שנים נדיר ולא סביר. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים