גודש במערכת הנשימה העליונה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/11/2014 | 11:59 | מאת: שלי

שלום רב, בני בן ארבע סובל בשנתיים האחרונות מהתנפחות נכרת בלוטות הלימפה בצוואר ובגודש של רירייות האף ודרכי הנשימה העליונות. לפני כשלושה חודשים הוא עבר ניתוח כריתת פוליפים שהרופא החליט לעשות דרך הגרון. למרות שהטענה שלי היא שהבעיה היא באף. לדיברי המנתח בעיקבות הניתוח כל הגודש ירדם בהדרגה. עברו כאמור שלושה חודשים ולא רק שאין שיפור - להיפך, הילד פשוט נחנק מחוסר אויר מהאף גם בשינה, גם בפעילות גופנים וגם באוכל. הוא לא חולה, אין לא נזלת, אין שיעול, אין חום. רופאת הילדים נתנה לנו לתקופה "נוזקורט" ביחד עם "היסטדקס" והיתה הטבה קלה..עכשיו היא נתנה "אבמיס" עם "פרופיטן". השאלות שלי : מה עושים בשלב הבא? במקרה והטיפולים לא הביאו להקלה ? איכות חייו של הילד הקטן פשוט לא טובים. תודה על תשובתך

שלום שלי רצוי להבדק שוב ע"י רופא אאג ולהבין את הסיבה לתלונות . נתוח לכריתת השקד השלישי נעשה דרך הפה אך הרקמה המוסרת היא באף האחורי ובד"כ לאחר הניתוח חל שיפור בנשימה האפית וגם בנזלת . יכולות להיות סיבות נוספות לתלונות ולכן רצוי להבדק ובמדית הצורך אף לבצע בדיקה במעבדת שינה . בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים