אבאמיס לפעוט בן שנה ועשרה עם נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/11/2014 | 14:30 | מאת: אמא של רפאל

ד"ר גורדין שלום רב, אתמול היינו אצל רופאת אף אוזן גרון עבור בני, בן השנה ועשרה חודשים. הגענו אליה על מנת לקבל הפניה למכון שמיעה על רקע חשש שלי לעיכוב שפתי (מבין הכל, ממלא הוראות, אך יש לו מעט מאוד מילים- הרבה מתחת לממוצע). בבדיקה שהרופאה עשתה היא הבחינה בנוזלים בשתי האוזניים, לתדהתמנו (באוזן שמאל יותר). היא שאלה בהאם הוא סובל מדלקות אוזניים וענינו שלא והאם היה לו חום לאחרונה- היה לו לפני כחודש ובבדיקה אצל רופאת הילדים היא לא הבחינה בדלקת. היא נתנה לנו מרשם לאבאמיס והורתה להשתמש בכל נחיר כל יום במשך חודש או עד שהתרסיס נגמר ואז לעקוב אחרי הנוזלים. יש לי מספר שאלות: 1. האם יתכן מצב של נוזלים באוזניים ללא דלקות? 2. קראתי שהתרסיס מכיל סטרואידים. האם הוא בטוח לשימוש? האם זה הטיפול המקובל והנכון לדעתך? 3. האם יתכן שהוא אינו שומע טוב על אף שהוא מצביע בכל פעם ששומע בחוץ מטוס או כלב נובח?.. 4. יש לנו תור לבדיקת שמיעה + טימפנומטריה בעוד שבועיים- מה אתה מציע לעשות? ללכת בכל מקרה או לחכות לאחר הטיפול עליו הורתה הרופאה? תודה רבה מקרב לב, הילה

שלום 1. בודאי זה בד"כ המצב 2. אכן מכיל סטירואידים אך מאד בטוח לשימוש ותופעות הלוואי נדירות . מצד שני איןבו תועלת ממשית לטיפול בנזוךים ולכן אינו מומלץ למצב זה 3. כן 4. לעשות בדיקת שמיעה. במידה ויש ליקוי שמיעה ניכר קיימות דרכח טיפול במדיה ואין ליקוי שמיעה אין צורך בדבר. בכל מקרה התועלת של התרסיס לבעיותש ל נוזלים באוזניים שווה לאפקט פלסבו . בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים