שקדים מאד מוגדלים לילד בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/11/2014 | 10:07 | מאת: הס

שלום רב דר לבני בן שנה וחצי יש שקדים מאד מוגדלים שמפריעים לא באכילת מוצקים עד כדי שיעול וחנק. גם אם מרסקים לו הוא ממש משתעל כך שהוא אוכל רק מעדנים ומטרנה. רופא אף אוזן גרון נתן לו אנטביוטיקה בשל חיידק שהיה בשקדים ואז האכילה השתפרה אך כשסיים את האנטיביוטיקה שוב לא יכול לאכול. מה ניתן לעשות בעניין האכילה? האם זה נורא להמשיך כרגע רק עם מעדנים ומטרנה? אמרו לנו שאין טעם לנתח לפני גיל 3 כי זה חוזר ואולי יסתדר לבד. תודה רבה

שלום הילד צריך לעבור בדיקה יסודית של רופא אאג ואולי אך הערכה של מנגנון הבליעה והערכה של קלינאית תקשורת שעוסקת בבליעה. במידה וקיים קושי בבליעה של מוצקים ובנוסף (לרוב יש ) הפרעות נשימה בשינה הפתרון הוא אכן ניתוחי . לגיל הילד אין ממש חשיבות בקבלת ההחלטה על ניתוח והוא נעשה גם בתינוקות בני פחות משנה במידת הצורך. מצד שני לא כל הפרעות הבליעה למוצקים קשורות בכלל בשקדים בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים