הפרשות לתינוקת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/10/2014 | 09:21 | מאת: שרי

שלום ד"ר, הבת שלי בת חודשיים ואתמול בערב ראיתי שיצאה לה הפרשה גדולה מהאוזן השמאלית. הפרשה בצבע לבן צהבהב כשהיא מתייבשת היא בצבע צהוב ממש כמו מוגלה. לקחתי אותה היום לרופאה והיא אמרה שזה לא אופייני בגיל הזה ושאולי היא אלרגית לחלב בגלל שהיא פולטת המון. בנוסף היא נתנה לה טיפות סילוקסן פעמיים ביום עד שלושה ימים ואמרה להחליף לה לחלב צמחי לכמה ימים שנראה אם הדלקת עוברת ואחר כך שנחזור לחלב רגיל נראה אם הדלקת חוזרת. יש לציין שלא היה לבת שלי חום אבל היא היתה לא רגועה ונגעה הרבה באוזן המדוברת עם הבעה כואבת. האם לדעתך הטיפול נכון?

שלום שרי אכן הפרשה ודלקת באזון לא שכיחות בגיל הזה. לא נראה לי שיש קשר כלשהו לחלב. רצוי לפנות לבדיקת רופא אאג לצורך אבחון מדויק יותר האם זאת באמת דלקת באזון. הטיפול שניתן כעיקרון נכון ומתאים בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים