ניתוח פוליפים + הקטנת שקדים + כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/10/2014 | 13:11 | מאת: יולי

שלום רב, ילד שלי בן שנתיים + 7 חודשים. פנים - אדנוידלים. אוזניים - נוזלים דו צדדי. אף- מחיצה בעמצע, נוזלת רבה, לא נושם. לוע - שקדים 4+ בדיקת שינה - דום נשימה בדרגת חומרה בינונית. בדיקת שמיעה- ירידה הולכתית דו צדדי SRT 35 טימפנומטריה - TYP - B נאמר לי ש הניתוח חובה. האם יש אפשרות שעם הזמן גודל השקדים התאזן ? האם אפשר לטפל בבני ללא התערבות כירורגית ?

שלום יולי 1. ישנה אפשרות אך אין לדעת כמה זמן זה יקח. קרוב לודאי מספר שנים 2. אין טיפול יעיל מלבד ניתוח . לפחי התיאור שמסרת במיוחד שיש דום נשימה המוגדר לפי מעבדת השינה כבנוני הניתוח רצוי מאד כבר עתה בכדי למנוע סבל ואי נחת ממצב הנוכחי בברכה דר גורדין

23/10/2014 | 09:47 | מאת: יולי

תודה רבה. אם אפשר אז עוד שאלה קטנה - מה הסיכונים בניתוח מסוג זה ? האם יש כאבים לאחר הניתוח ? בכל זאת מדובר בילד קטן שלא יודע להסביר את סבלו. האם ניתוח השולש (פוליפים/שקדים/כפתורים) זה ניתוח קשה ?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים