שיעול בזמן האכלה מבקבוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/10/2014 | 04:50 | מאת: נעמי

שלום לאחרונה, תינוקת בת 7.5 חודשים מתקשה לשתות מטרנה/נוזלים ולא מפסיקה להשתעל. אוכל טחון או דייסה סמיכה בכפית אוכלת בכיף אך לא מצליחה לשתות נוזלים מבלי להשתעל. היא גם מקשיתה את הגב אך לא פולטת יותר מהרגיל כך שלא נראה לי שזה רפלוקס. לא שינינו לה אוכל או כל דבר אחר. בנוסף הקול שלה מאודדדד צרוד. מה לדעתך זה יכול להיות? הרופאה נתנה אינהלציה אך מדובר בכשבועיים שהילדה מתנהגת כך ומתקשה פתאום אף לקחת מוצץ אגב התחילה לה בגפיים עליונות ותחתונות פריחה קלה שהרופאת ילדים מייחסת לשינוי עונות.

שלום רב תלונה זאת אופיינית להפרעה בסגירת מיתרי הקול והיא הכי בולטת לנוזלים פחות משמעותית למזון דייסתי ומוצק. אך יכולות להיות סיבות נוספות ומדובר סה"כ על תקופה לא ארוכה. רצוי בשלב ראשון להסמיך את הנוזלים שניתנים ולהפקיד על שתייה איטית. רצוי להבדק אצל רופא אאג ילדים ובמדיה והתלונות מתמשכות לבצע גם הערכה של הבליעה בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים