ירידה בשמיעה ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/10/2014 | 00:26 | מאת: סבתא מודאגת

נכדי סובל מירידה בשמיעה לסירוגין כבר כמעט שנה. הוא נשלח כבר פעמיים לבדיקת שמיעה. לפי דברי הרופא המטפל הסיבה היא נזלות דחופות מהם הוא סובל. שאלתי היא האיים הדבר יכול לגרום לנזק בלתי הפיך בשמיעה? כמו כן האיים הטיפול היחידי הוא הכנסת "כפתורי" לאוזניים? אודה לתשובה

שלום נוזלים באוזניים שכיחים מאד בילדים לרוב מדובר בתופעה חולפת . בחלק משמעותי מהמקרים המצב חולף לבדו ואין צורך בהתערבות. כאשר יש ליקוי שמיעה עקבי במספר בדיקות שמיעה אכן הטיפול הרצוי והיעיל הוא ניתוח כפתורים. טיפול תרופתי לא עוזר לעומת חוסר טיפול. קיים מכשיר שיכול להעלות את סיכוי הריפוי נקרא EARPOPPER ניתן לנסות אותו אך אינו יעיל כמו ניתוח בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים