תינוק שאובחן עם קרע בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/10/2014 | 12:54 | מאת: נוני

שלום רב, ילדי בן 7 חודשים ולפני כיומיים התחילה לצאת מוגלה מהאוזן... חשוב לציין ששבועיים לפני זה היה אפאטי, עם שילשולים והקאות וכן באותה העת הצמיחה 2 שיניים(מזל טוב). חשוב לציין שאובחן כמשהו ויראלי במיון. היום ביקרנו אצל הרופא משפחה והאבחנה היתה קרע בעור התוף... נתן טיפות אוזניים. הדאגה העיקרית שלי זה האם זה גרם לאיבוד שמיעה ואם כן מה ניתן לעשות?וכמו כן מה אנו בתור הורים יכולים לעשות ועל מה לשים דגש יותר... בברכה...

שלום אני מניח שהנקב בעור התוף הוא חלק מדלקת באוזן שמתבטאת גם בהפרשה מהאזוניים. זאת תופעה לא ממש נדירה וברוב הגדול של המקרים בחלוף הדלקת החור נסגר והאוזן מחלימה ללא כל נזק ארוך טווח. גם בעת דלקת אוזן תיכונה ללא נקב יש ירדיה זמנית בשמיעה בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים