שקד שלישי מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/10/2014 | 20:58 | מאת: אוראל בן ארי

ערב טוב דוקטור גורדין, בני בן שנתיים וארבעה חודשים נוחר מאוד בלילה, בעבר הייתי איתו אצל רופא אף אוזן גרון וביצעו לו צילום ואמרו שמדובר בשקד שלישי ושיש לנתח אך יש להמתין לגיל שנתיים. כיום עדיין הוא ממשיך לנחור, נושם מהפה מאוד כבד אבל יש גם לילות שקטים ללא נחירות. אני ממש לא יודעת מה לעשות ומרגישה אבודה עם כל ההצעות וההנחיות. תוכלי בבקשה לאמר לי האם הניתוח יעזור לו ויפסיק לנחור ובכך השינה שלו תהיה יותר טובה?? תודה מראש,

שלום אוראל ראשית צריך לבדוק את הילד ולשמוע את כל תלונות. נחירות והפרעה בשינה , בדיבור ובכילה יכולות להיות עקב שקד שלישי מוגדלות אך יכולות להיות סיבות נוספות לכך. במידה והסיבה העיקרית לתלונות היא שקד שלישי מוגדל ניתוח עוזר מאד בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים