שקד שלישי מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/10/2014 | 09:50 | מאת: ענתי

שלום רב, יש לי ילד בן 2 וחצי סובל בשנה האחרונה מדלקות אוזניים חוזרות , ונזלת ללא הפסקה , נוחר בלילה , ביצענו צילום שקד שלישי וגילנו שיש לו שקד שלישי מוגדל הרופאה רשמה 3+ וממליצה על ניתוח, בדיקת שמיעה טרם נעשתה התור ל דצמבר אבל היא אמרה שאין סיבה להמתין , כמו כן התאבון שלו ממש בירידה הוא שוקל ( 10+- קילו )מה שמטריד זה שהוא קטן ורזה נוחר בלילה ומנוזל באופן קבוע 1) האם אתה ממליץ לבצע את הניתוח או להמתין לגיל 3 ? 2) כמו כן מה המשמעות של 3+ בגודלו אשמח לתשובה תודה רבה

שלום 1. אין גיל מומלץ ואין גיל מינימום. הכל תלוי בסימפטומים במידה ומשמעותיים ומפריעים לאיכות החיים אז הניתוח נעשה גם בגיל חצי שנה. כן רצוי לחכות לבדיקת שמיעה כוון שלעיתים בעיית האזוניים כם כן מטופלת ע"י ניתוח ובמידה שכך רצוי לשלב לפעולה אחת. 2. מדרג להגדלה של השקד השלישי כאשר הסקלה בין 1-4 . 1 אין חסימה ו-4 חסימה מוחלטת בברכה דר גורדין

14/10/2014 | 09:30 | מאת: ענתי

תודה רבה על התשובה קבענו אלייך להתייעצות תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים