אחרי ניתוח צינורות ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/10/2014 | 05:27 | מאת: ליאת

שלום בני בן שנתיים ו9 חודשים ב24.3.14 עברניתוח שקד שלישי וצינורות עקב דלקת אוזניים בתדירות גבוהה. יש בעיה שפתית (הוא נמצא בטיפול של קלינאית תקשורת וריפוי ועיסוק עקב שהוא מדבר כרגע מדבר מלים בודדות. עשינו בדיקת שמיעה וטמפנימטריה התוצאות הם: לימין בסף של 25 DB לשמאל בסף של 25 DB בעוצמה של 80 הגיב בהלת ברורה. בטמפנימטריה R+ TYPE B U TYPE C בספק מעט מים. מה זה אומר? האם זאת הסיבה לבעיה השפתית שלו? האם הוא צריך במכשיר שמיעה?

שלום ליאת לא ציינת מתי עבר את הניתוח. לפי הטימפנמטריה הכפתור משמאל נפלט והנוזלים חזרו. חשוב להבדק אצל רופא אאג בכדי להתרשם האם הכפתורים עדיין באוזן או לא והאם יש השנות של הנזולים השמיעה לא הכי תקינה אך זהו ליקוי קל ולרוב לא דורש שיקום ע"י מכשירי שמיעה. עיכוב שפתי יכול להיות עקב עיכוב כללי , הפרעת שמיעה וסיבות נוספות. רצוי לפנות עם כל המידע לרופא אאג ולהתפתחות הילד בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים