תינוק מחרחר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/09/2014 | 10:54 | מאת: יעל

שלום רב, יש לי תינוק בן 7 חודשים שמהיום שנולד מחרחר ומתקשה לנשום מהאף (הוא נולד בחורף אך גם כל הקיץ זה נמשך). אני חוזרת שוב ושוב לרופא ילדים ובכל פעם מקבלת את אותה תשובה: שמי מלח זה הפתרון היחידי ושכל התינוקות מנוזלים כעת ושבגלל שהוא תינוק אין לו את היכולת להוציא את הנזלת החוצה. מבדיקה לדבריו זו הצטברות של נוזלים במערכת האף, אוזן גרון ובריאות שלו הכל בסדר. כך שכל יום, מגיל חודש (במשך חצי שנה!!!) כחלק משגרת המקלחת, הוא מקבל ריסוס של מי מלח לאף ולפעמים אפילו פעמיים ביום. זה נורא מתסכל אותי כי זה לא עובר (לפעמים החרחור קצת פוחת אך לא נעלם) ואני חוששת שהריסוס הממושך הזה יעשה יותר נזק מאשר תועלת. אז יש לי שתי שאלות: 1. האם מי מלח בתדירות כזאת גבוהה יכולים להזיק לילד? 2. האם יש פתרון אחר לחרחור בגיל הזה? אודה לתגובתך, יעל

שלום יעל 1. אין בעיה בשימוש ממושך ותדיר במי מלח לאף. 2. רצוי להבדק ע"י רופא אאג ילדים ולעבור בדיקה של חללי האף עם סיבאופטי לאבחון מדויק יותר. בעקבות הבדיקה ניתן להציע טיפולים בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים