נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/09/2014 | 19:51 | מאת: גיא

בני בן שנה וחצי לפני כ5 חודשים התפרץ לו מאוזן שמאל הפרשה מוגלתית הוא טופל באוגמנטין בכדי לייש לו את האוזן לאחר מכן הילד ירד מאוד ברמות בשמיעה שלו עשינו בדית שמיעה שיצאה תקינה ובכל זאת עדין לא שומע טוב וממלמל מילים רק לא מדבר עדיין היינו בבדיקת רופא מומחה והוא לא המליץ על כלום יש לילד עדיין נוזלים מה צריך לעשות והאם יש טיפול לנוזלים ?

30/09/2014 | 21:16 | מאת: ג

שלום גיא נוזלים באוזניים זאת תופעה שכיחה מאד בילדים. לנוזל עצמו אין חשיבות גבוה אך נוכחותו יכולה לפגוע בשמיעה. כאשר הנוזל נמצא באוזן תקופה ממושכת (חודשים רבים ושנים) זה מצביע על הפרעה כרונית באוורור האוזן שיכולה להוביל לשינויים במבנה עור התוף. בגיל של בנך עיקר הדאגה היא לשמיעה וכאשר היא תקינה כפי שדווח בבדיקת השמיעה סף הדאגה יורד. אין טיפול תרופתי יעיל לנוזלים , כל הטיפולים שקיימים ומוצעים שווים ביעילותם לחוסר טיפול . המצב הזה זמני בחלק גדול מהילדים ונוטה להשתפר לבד בחלק עיקרי מהילדים . במקרים עשקניים כשאר הנזול גורם לליקוי שמיעה בשתי בדיקות שמיעה עוקבות בהפרש של 3 חודשים לפחות הטיפול המומלץ הוא ניתוח כפתורים לאוזניים בכל מקרה חשוב מאד לבצע מעקב שמיעתי סדיר אחת ל-3 חודשים ולעקוב אחר רכישת שפה ותקשורת בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים