הפרשה לא פוסקת מהאוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/09/2014 | 08:22 | מאת: מור

שלום בני בן ה 7 עבר ניתוח כפתורים לפני כשנה וחצי, עד לפני חודש הכפתורים עדיין היו בפנים. לפני כחודש החלה הפרשה רבה מאוד מאוזן אחת כל כמה דקות היינו צריכים להחליף צמר גפן האוזן ממש נזלה במידה ולא חסמנו עם צמר גפן. לאחר בדיקת הרופא ניתנו טיפות ואנטיביוטיקה בשתיה. הבן לא התלונן על כאבים, התלונן יותר על גרד. לפני יומיים המצב חזר אך באוזן השניה, בבדיקה במיון א.א.ג הרופא לא ראה את הכפתור באוזן החולה זו ובשניה כן. ניתנו טיפות. שאלתי היא מה ניתן לעשות עם כמויות ההפרשה שיוצאות, האם נכון לחסום עם צמר גפן ולהחליף כל מספר דקות, האם יש קשר לכך שהכפתור כנראה יצא? האם המצב יכול להוביל לדלקת כרונית? אשמח לתשובות.

שלום מור הפרשה מוגלתית מהאוזן לאחר ניתוח כפתורים שכיחה למדי ומטופלת בד"כ ע"י טיפות בלבד. לרוב ההפרשה חולפת תוך מספר ימים. לעיתים זאת תופעה חוזרת. הפרשה ממושכת שאינה מגיבה לטיפול תרופתי לא שכיחה. במידה והאוזניים מתייבשות מהפרשות לאחר הטיפול אין צורך במשהו נוסף. כאשר יש הפרשה עקשנית שאינה מגיבה לטיפול לעיתים יש צורך בהוצאת הכפתור בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים