גיחוך בגרון לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/09/2014 | 11:11 | מאת: גליה

ביתי בת ה-9 מחכחת בגרונה מזה זמן רב(מעל שנה ) לעיתים מאוד קרובות כמעט כל חמש דקות במשך כל היום .הופנינו עי א.א. ג לבדיקת גסטרו אנטרולוגי או לבדיקת סיב אופטי של הגרון. ראשית כל מה לדעתך הסיבה לחיכוך ? שנית מה ההבדל בין 2 הבדיקות ומה במקרה הנל מומלץ לבצע?והאם ניתן לבצעם בהרדמה מלאה היות ומדובר בילדה פחדנית שלא תאפשר לבצע בדיקות אלי ?

שלום התלונות מתאימות לחזרת חומצה מהקיבה לאזור הלע , סיבה שכיחה ביותר לכחכוח אך קיימות גם סיבות נוספות עדיף ךבצע את הבדיקה הסיבאופטית אצל רופא אאג זאת בדיקה בערנות ולרוב נותנת מידע אך הבדיקה דורשת שיתוף פעולה. בדיקת הגסטרו מתמקדת בושט והקיבה וכרוכה בהרדמה כללית . בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים