בדיקת ברה לתינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/09/2014 | 20:27 | מאת: ריטה

שלום, בני בן ארבעה חודשים אמור לעבור בדיקת שמיעה ברה עם חומר הגורם לשינה. בבית חולים בעת שנולד הוא נכשל בבדיקת שמיעה באוזן ימין. אני מאוד מפחדת מחומר המרדים לתינוק. אציין שנראה לי שהוא שומעה הילד מגיב לכל רעש. השאלה שלי היא יותר לצורך הרגעה לגביהחומר הניתן לשינה. האם בבדיקת ברה אפשר לגלות נוזלים באוזניים? עדכמה דחוף לבצעה בדיקה זו עכשיו? האם קיימת אפשרות לבצעה את הבדיקה ללא חומר הרדמה? האם קיים סיכון במתן סירופ מרדים לתינוק? תודה

שלום ריטה בדיקת BERA זאת בדיקה אובייקטיבית שבודקת את מסלול השמיעה ואינה מצריכה שיתוף פעולה של הנבדק. היא כן מצריכה שכיבה ללא תזוזה וזה בעייתי בילדים ותינוקות כאשר יזוזו פענוח הבדיקה בעייתי. עד גיל 3 חודשים כווןש התינוקות ישנים חלק גדל מהיממה ניתן לנסות לבצע את הבדיקה בשינה טבעית מעל גיל זה זה הופך לבעייתי. יתכן ויש מכונים שיסכימו בכל זאת . את צריכה לקחת בחשבון שבדיקה כזאת יכולה לא להצליח וכן יהיה צורך במתן חומר מטשטש. חשוב לאבחן ליקוי שמיעה מוקדם כאפשר בכדי שניתן לטפל ראוי בזמן. בדיקת ה BERA היא הבדיקה האמינה ביותר. ניתן בכל זאת לחזור על בדיקת שמיעה רגילה ואם היא תקינה לחלוטין לוותר על ה נBERA אך כל מקרה לגופו בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים