אייר פופר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/09/2014 | 11:04 | מאת: אבא של חיים

שלום, בני בן שנה וחצי מדבר מילים בודדות ואובחן בירידה שמיעה (שומע רק מ45 דציבלים) בשתי בדיקות שונות ונוזלים באוזניים כמו הוא מנוזל הרבה. הומלץ לנו ניתוח כפתורים + שקד שלילי אם יתגלה מוגדל, ונאמר כי ההסתברות לפתרון הבעיה לאחר הניתוח הינו כ-80% . האם יש עוד שיטות לא כירוגיות דוגמת אייר פופר או נרות טבעיים לתיקון הבעיה? או שניתוח הוא הפיתרון היחיד? תודה

שלום טיפול באיירפופר לא רלוונטי בגיל של בנך, יכול להתאים רק לבני 3 והלאה. לגבי הנרות הייתי מתרחק מהם אין כל תועלת ויכולים לגרום לכוויה באוזן. הטיפול היעיל ביותר הוא ניתוח לא ברור לי מאיפה נלקח הנתון של 80% . לילדים שהסיבה שלהם ליקוי שמיעה היא נוזלים באזוניים הניתוח עוזר כמעט בכולם. אבל הניתוח הוא לא פתרון קבע כוון שלאחר שהכפתורים נפלטים הבעיה יכולה לחזור. כמו כן לעיתים יש בעיות נוספות שגורמות להפרעה בשמיעה מלבד נוזלים. יש לקחת בחשבון שנוזלים באוזניים משתפרים לבד באחוז משמעותי מהמקרים בדומה לכל הטיפולים האחרים שמוצעים כך שמלבד לאיירפופר ודומיהם (היחידים שנותנים תועלת כלשהי) כל שאר הטיפולים אינם מוסיפים לתועלת. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים