פענוח בדיקת שינה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/08/2014 | 23:25 | מאת: מיכל

שלום רב, יש לי ילד בן 3 , שלאחר הפניה מרופא אאג, גילינו שיש לו שקד שלישי מוגדל. בהמשך ,בבירור עם רופא נוסף שהחדיר מצלמה דרך האף, הבנו לראשונה שהשקדים שלו נושקים. נשלחנו למעבדת שינה במהלכה הבן ישן סה"כ שעתיים ו 3/4 כי התעורר ונכנס ללחץ מכל החוטים. הממצעים הראו - 77% יעילות שינה, 14 הפסקות נשימה חסימתיות בנות 10-20 שניות בצפיפות של 5 לשעה ובסיומן נרשמו ירידות ברמת ריווח בחמצו מ - 99% ל - 95% וביכום רשום שהתגלתה תסמונת דום נשימה מהסוג החסימתי בדרגה קלה. האם לאור מה שרשמתי עד כה, יש לבצע ניתוח להוצאת שקדים + שקד שלישי בהקדם ? הבנתי שבבתי חולים, ישנה המתנה של שנתיים לניתוח כזה ואנו לא יכולים לבצע ניתוח באופן פרטי עקב עניין המטולוגי.. מודה לך מראש על הסבלנות בקריאת השאלה ואשמח לשמוע חוו"ד לא מחייבת כמובן.

שלום תוצאות בדיקת מעבדת השינה מצביעות על הפרעה קלה יחסית אך עדיין ניתוח במיוחד עם הסימפטומים עקביים ומפריעים רצוי. אין זה נכוןש זמני ההמתנה בכל בתי החולים הציבוריים כל כך ארוכים. ישנם כאלה שזמני ההמתנה הם שבועות עד חודשים בודדים. בברכה דר גורדין

24/08/2014 | 12:16 | מאת: מיכל

ראשית, תודה רבה על המענה המהיר ! האם תוכל לכוון אותי לבתי חולים שההמתנה בהם קצרה יותר ? ביררתי עם בי"ח שניידר + איכילוב. שאלה נוספת - האם כדאי לבצע בדיקה חוזרת על מנת שנבדוק את השינה שלו בלילה מלא ? שוב תודה ! מיכל

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים