פצעים לבנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/08/2014 | 10:35 | מאת: מיטל

בתי בת שנה ושמונה כבר מעל שמונה חודשים אפילו שנה היא כל הזמן חולה שבגרון שלה יש שקדים מוגדלים עם פצעים לבנים , עושים לה תמיד משטח ויוצא "פלורה רגילה"...וירוס ויראלי זה ממש חוזר לה אחת לחודשיים .ממה יכול לחזור התופעה?חשוב לי לציין היא עם מטפלת ועדיין לא בגן.

שלום מיטל ראשית טוב מאד שלוקחים משטחי גרון הסבירות לזיהום חיידקי בגיל זה נמוכה וכוון שהמשטחים שלילים נמנע מבתך טיפול אנטביוטי מיותר. בהחלט יתכן וזאלה זיהומים וירליים חוזרים. יתכן ומדובר בתסמונת PFAPA רצוי לפנות לרופא הילדים בעת מחלה הבאה להתייחסות. הטיפול ב PFAPA בעת התקף הוא מתן סטירואידים במנה בודדת בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים