המנעות מניתוח להסרת שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/08/2014 | 19:21 | מאת: ניר

שלום ד"ר גורדין, ביתי בת 2.8 סובלת מנחירות בלילה, דיבור מעט לקוי (לא ברור אם זה בגלל הגיל הנמוך או שמע מבעיות באוזניים) כעקרון מתקשרת הרבה. בנוסף יש לה דלקות חוזרות באוזניים. אני מבין שאילו תסמינים לניתוח להסרת השקד השלישי. אני מעונין להמנע מהניתוחים. אילו דרכים נוספות ניתן לעשות על מנת לטפל בבעיה? הבעיה של השקדים המנופחים לפי מה שקראתי היא זיהומים שהילדה נחפשה אליהם ונראה שדווקא התנפתחות השקדים הם כמו תמרור אזהרה וכן השקד אמור לעזור ביצירת הנוגדנים - לא חבל להוריד אותו?? האם לא עדיף לטפל בזיהומים בדרך כלשהיא וע"י כך השקד המנופח יקטן? נמנע מניתוח והסרת חלק חיוני בגוף? תודה, ניר.

שלום ניר הסרת השקד השלישי דווקא עוזרת מבחינה זיהומית לאחר הניתוח יש פחות זיהומים בודאי פחות דלקות אוזניים. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים