ניתוח הסרת שקדים המשך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/08/2014 | 12:53 | מאת: רינת

שלום לך, תודה רבה על המענה המהיר לשאלתינו לגבי ניתוח הסרת השקדים. בהמשך לשאלה, הניתוח אמור להיות בשיטת דיאטרמיה, אני מאד חוששת, קראתי שיש שיטה אחרת עדיפה וכרוכה בפחות כאב לאחר הניתוח- קובליישן? כמובן שכל רופא והשיטה בה הוא בוחר, ובכל זאת, מה עדיף? מוכנים להשקיע עוד קצת זמן ומשאבים כדי שלילד יהיה כמה שפחות לא נעים. בברכה.

שלום רינת קיימות שיטות מגוונות לכריתת שקדים. ראשית ההבדלה בין כריתה מלאה לבין כריתה תת שלמה (חלקית). בקובלציה בד"כ מבוצעת כריתה חלקית. היתרון הוא אכן בכאב מופחת והחלמה מהירה יותר אך מצד שני קיים סיכוי (של בערך 1-2% ) לצמיחה מחודשת. בכריתה מלאה ע"י דיאטרמיה או בכל אמצעי אחר הכאב מוגבר יותר מאידך אין גדילה מחודשת. בקבלת ההחלטה של השיטה הרצויה יש לקחת את מכלול השיקולים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים