שקד שלישי ובדיקת שמיעה חוזרת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/07/2014 | 14:25 | מאת: איילה

שלום בתנו בת 4. בריאה בד"כ. ניגשנו לרופא אא"ג לאחר נחירות רמות בשינה שהתחילו בחודש החורף. בבדיקת הרופא מאפריל נמצאו נוזלים באוזניים שלה וירידה בשמיעה וכן שקד שלישי מוגדל. הממצאים: שקדים מוגדלים +++ תפליט בשתי האוזניים התיכונות ללא דלקת חדה בבדיקת שמיעה סף לדיבור 45/25 בבדיקת השינה האבחנה היתה:UPPER AIRWAY RESISTANCE SYNDROME הפסקות נשימה בגדר הנורמה. בבדיקה נצפתה נשימת פה ונחירה בשינה יש לציין כי בתנו אינה סובלת מדלקות אוזניים/גרון ונזלת, לאחרונה השינה הפכה לשקטה יותר, מעט נחירות, ממש לא כמו בחורף. בבדיקת שמיעה חוזרת שנעשתה ביולי נמצא כי שמיעתה תקינה. הרופא אמר שיחליט אם לנתח או לא על פי ממצאי בדיקת השמיעה האחרונה. שאלותיי: האם ניתן לוותר על ניתוח שקד שלישי וכפתורים אם בדיקת השמיעה הנוכחית תקינה? לילדה יש קצת בעיות היגוי אותיות, כגון החלפת ל' ב- נ' ונשמע לפעמים שהיא מדברת כאילו יש לה מים בפה. האם יש לזה קשר לשקד השלישי?

שלום איילה הצורך בניתוח נקבע על סמך התסמינים חומרתם ומשכם. עם כעת שמיעתה תקינה והשינה שקטה אין ממש צורך בטיפול כשלהו. חשוב לבצע מעקב סדיר בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים