ניתוח שקד שלישי וכפתורים לתינוקת בת שנה וחודשיים!

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/07/2014 | 10:34 | מאת: לירון

שלום רב, אשמח להתייעצות, בתי בת השנה וחודשיים, מנוזלת, מריירת המון, תמיד עם פה פתוח, נשימות כבדות, נחירות לעיתים, ונשימה כבדה בלילה. הלכתי לרופא א.א.ג דרך הקופה שלאחר צילום ראה שקד שלישי מוגדל ולאחר בדיקת שמיעה נמצאו לקות שמיעה בינונית ונוזלים רבים באוזניים. הרופא המליץ על ניתוח, הלכתי לחוות דעת נוספת אצל רופא א.א.ג פרטי וגם הוא המליץ על הניתוח. רופא הילדים של בתי מלחיץ אותי שהיא עדיין קטנה ויש להימנע מניתוח ושהשקד יכול להיעלם ולא להפריע, ויכול להיות שגם לאחר ניתוח השקד יחזור. גם אני נורא מפחדת (למרות שזה ניתוח שכיח). **המוגלובין של בתי נמוך- 9.4 וגם עם תוספת ברזל של כ20 טיפות ביום המוגלובין לא עולה. מה המלצתך? האם כדאי למהר לנתח או שיש לחכות בעיקר בגלל גילה הקטן? האם המוגלובין הנמוך לא כדאי לנתח? אשמח להסבר והשלכות - אם מתנחים ואם לא. תודה רבה רבה!!!

שלום לירון לא ניתן לחוות דעה ללא בדיקת הילדה וצפיה בבדיקות העזר כעיקרון לגיל אין חשיבות מכערת בשיקול האם לבצע ניתוח או לא. ההחלטה נעשית בעיקר על סמך סימפטומים משכם וחומרתם בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים