בעית שמיעה על רקע נוזלים בגיל הרך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/04/2014 | 12:49 | מאת: ריבי

שלום רב, בגיל שלוש ו-10 חודשים גילו לביתי מעט נוזלים באוזן שמאל. אולם בבדיקת שמיעה התגלו הממצאים הבאים: אוזן שמאל- ירידה של 25 דציבלים אוזן ימין- ירידה של 40 דציבלים יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם יש מצבים שבהם יש נוזלים והם לא נראים על ידי מבט של רופא ילדים? 2. מה מידת הירידה בשמיעה (קלה, בינונית, חמורה)? 3. האם ניתן לדעת ממתי היא סובלת מכך? 4. מעבר לעובדה שהיא שומעת עמום. מה נלווה לכך? קושי וסטיבולרי?תוקפנות? סף תסכול נמוך? קושי בקשב וריכוז? תזזיתיות יתר? בריחה לאוכל? אני זורקת כל מיני התנהגויות ובעיות ויכול להיות שאני מערבבת בין הדברים והייתי שמחה אם היית עושה לי סדר בבלגן ומוסיף על הידע המועט שיש לי בעניין... תודה מראש, ריבי

18/04/2014 | 12:56 | מאת: ריבי

חשוב לי לציין שעל פניו נראה כי ביתי מתפתחת באופן תקין מבחינה שפתית.

18/04/2014 | 12:58 | מאת: ריבי

אני לא זוכרת שהיא בכלל סבלה אי פעם מהאוזניים כמו כן לא נחרה/נוחרת

שלום ריבי 1. לרוב ניתן לראות . לעיתים יש שעווה ואז התופית אינה מודגמת 2. קלה 3. לא 4. הכל יתכן בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים