בת 3.10 עם נחירות בשנת לילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/04/2014 | 09:02 | מאת: הילה

שלום רב בתנו המתוקה בת 3 ו10 חוד'.מגיל 3 בערך החלה לנחור בשינה בלילה לסירוגין, בעיקר בחודשי החורף. בבד"כ בתנו בריאה לחלוטין, ללא נזלות כרוניות, דלקות אוזניים ומחלות נשנות. בצילום רנטגן בגיל 3 וקצת אובחנו שקדים מוגדלים ושקד שלישי מוגדל. בביקור אצל רופא אא"ג הרופא אמר "מיד לנתח". רופא שני לא מיהר ויעץ לנו לחכות עד שהילדה תגדל קצת כדי לראות אם חלה הטבה. כיום בגיל 3 ו10 חוד' פנינו שוב לרופא (שאמר לנו בזמנו לחכות) בגלל שהנחירות החלו שוב בחורף, לאחר הפסקה משמעותית בקיץ. רק לאחרונה יש לה נוזל באוזן ימין, נחירות רמות ונושמת לרוב מהפה. אם זה רלוונטי, יש לציין שגם יש לה עדיין מוצץ. בקיצור, הרופא האחרון יעץ הפעם לגשת לניתוח והפנה אותנו ליעוץ אצל רופא אא"ג מנתח והמ גם להוציא את השקדים באמצעות קובלציה או לייזר. אנחנו חוששים מהניתוח בגלל הוצאת השקדים כי הבנו שזה הליך מורכב הרבה יותר מהוצאת שקד שלישי וגם רצינו להתייעץ אתך עד כמה ניתן לחכות עם הניתוח , הרי עד גיל הבגרות האדנואיד והשקדים קטנים, לא? האם אפשר להימנע מהניתוח אם הילדה רק נוחרת? תודה רבה

שלום הילה אין תשובה חד משמעית . יש מאזן של רווח והפסד של התערבות ניתוחית מול המשך מעקב. זה נכון שהרקמה הלימפתית (שקדים ושקד שלישי) עוברת התנוונות יחסית , אך זה קורה בגיל 7-8 שנים ולא אצל כל הילדים. השאלה מהי ההפרעה לאיכות חיים של הילדה כעת והאם יגרם נזק לטווח ארוך מאי ביצוע הניתוח. במידה ואיכות השינה לא טובה, יש יקיצות מרובות, אינה אוכלת היטב, מרטיבה בלילה ,יש הפרעות של קשב וריכוז והיפראקטיביות רצוי לשקול את הניתוח כבר עתה כוון שתהנה מתוצאותיו בטווח המיידי. לגבי הטווח הארוך קשה להגיד עתה אך יכולה להיות השלכה גם כן. בכדי לעזור בקבלת ההחלטות ניתן ואף רצוי לבצע בדיקה במעבדת שינה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

19/04/2014 | 17:14 | מאת: הילה

שלום דר' גורדין הילדה נשלחה בנוסף לבדיקת שמיעה. אני חושבת שהיא מדברת פחות טוב מבני גילה אך איני בטוחה שזה קשור לתופעה. היא אינה היפראקטיבית, ללא בעיות ריכוז, ולא מרטיבה אך תיאבונה אינו משהו. היא לא מתעוררת בלילה (לפחות מתי שאנחנו שומעים), ללא נזלת ומחלות גרון. בעצם ההתלבטות שלנו נובעת בעיקר בגלל הנחירות . הרופא הפנה אותנו ישר לרופא אאג מנתח. יש סיכוי שלא "יקפוץ" על המציאה ויפנה אותנו לבדיקות נוספות?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים