בדיקת תרבית אף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/04/2014 | 21:13 | מאת: נינה

שלום ד"ר גורדין, לבני בן 2 יש נזלת עם ריח חריף, רופאת ילדים אמרה שזה כנראה מאף, עשינו תרבית אף והנה התוצאות. האם הן תקינות ? NOSE CULTURE STREPTOCOCCUS PNEUMONIAE 0.00 MIC SENSITIVITY DALACIN C <=0.25 S ERYTHRO-RULID <=0.12 S LEVOFLOXACIN 0.5 S RESPRIM <=10 S TETRACYCLINE <=0.25 S BACTERIOLOGY : הערה למחלקה CIPROGIS, :רגיש ל H,INFLUENZA :בנוסף זוהה CHLORAMPHENICOL,CEFUROXIME,CEFRTIAXONE.

שלום נינה תרבית אף לרוב מיותרת ואינה נותנת מידע חשוב כוון שהאף מלא בחיידקים באופן טבעי. הייתה צמיחה של אחת החיידקים שנמצא באף באופן רגיל מה המשמעות של זה קרןב לודאי אינה גבוה. רצוי לפנות לרופא אאג לבדיקה ולשלול גוף זר באף שיכול להיות אחת הגורמים לריח לא טוב מהאף. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים