שקד שלישי וצינוריות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/04/2014 | 11:29 | מאת: תמי

בני בן שנה ו-9 חודשים, אינו מדבר מלבד א-מא וא-בא. לאחר בדיקת רופא אף אוזן גרון, בדיקת שמיעה וצילום לשקד שלישי התברר כי יש לו מים באוזניים, השמיעה טובה ויש לו שקד שלישי שעפ"י הרופא חוסם לו 50% ממעבר החמצן. הרופא המליץ שכאשר ימלאו לילד שנתיים, נבצע ניתוח להסרת השקד השלישי ע"י אלקטרודה מיוחדת שממיסה אותו וכן השתלת הצינוריות לאוזניים. בדבריו ציין כי ההחלמה מניתוח זה היא קלה מאוד ושלמחרת הניתוח הילד יכול ללכת לגן. שאלתי: האם נדרשות איזשהן בדיקות נוספות או חוזרות, האם לא כדאי להמתין עם הניתוח והאם אכן החלמה מניתוח זה היא כזאת פשוטה? תודה

שלום תמי חשוב לבדוק את הילד לצפות בבדיקות העזר ובעיקר לשמוע את התלונות לפי קבלת החלטה על סוג הטיפול. כעיקרון אם השמיעה תקינה אין ממש צורך בניתוח צינוריות . לגבי השקד השלישי לגודלו ולרמת החסימה אין חשיבות בקבלת ההחלטה לניתוח אלה רק תסמינים . במידה ולילד נזלת קבועה, נחירות קבועות יקיצות מרובות בלילה אזי הניתוח יכול לבוא בחשבון. בכל מקרה אם אתם ממתינים לניתוח רצוי לחזור על בדיקת שמיעה לפני ביצועו. במידה והשמיעה ממשיכה להיות תקינה אין צורך בצינוריות ההחלמה לרוב קצרה מאד וניתן בד"כ לחזור לגן תוך 2-3 ימים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים