שימוש בפליקסונז לבת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/04/2014 | 15:43 | מאת: רני

שלום רב, הילדה שלי בת שנתיים וחמישה חודשים. סבלה במשך כחודשיים מנזלת סמיכה וצהובה. לאחר כחודש, הופיעה פגיעה בשמיעה שהתבטאה בכך שהילדה שאלה שוב ושוב "מה?". לאחר כשבועיים- שלושה חל שיפור בשמיעה, אך עדיין המצב לא חזר לקדמותו. רופא אף אוזן גרון בדק ומצא נוזלים רבים באזניים והמליץ על טיפול בפליקסונדז, לחיצה בכל נחיר פעמיים ביום (בוקר וערב) במשך כחודש. כשקראתי על התרסיס גיליתי שמדובר בסטרואידים וההמלצה היא להשתמש רק מגיל 4. אני לחוצה ולא בטוחה האם להתחיל בטיפול. אשמח מאוד לשמוע דעתכם. תודות רבות וחג שמח

שלום רני התרסיס הנ"ל מאושר לשימוש מגיל 6 שנים . ישנם תרסיסים אפים אחרים שמאושרים החל מגיל שנתיים דוגמת סטירונאז או אוומיס . התרסיס לא עוזר לבעיית הנוזלים באוזניים. במידה והסיבה לשימוש בו היא הנזלת הטורדנית ניתן לנסות את המקבילים שלו. לנוזלים באזוניים אין טיפול תרופתי יעיל בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים