בעיות נשימה ילדה בת ארבע

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/04/2014 | 23:39 | מאת: טלי

שלום רב, אשמח לשמוע חוות דעת בעניין בתי. היא בת ארבע ומאז שנולדה סובלת מנזלת כרונית שכמובן לפי עונות השנה חמורה יותר או פחות. כשזה חמור יוצאות לה כמויות של נזלת ירוקה. לאחרונה הבנו שהיא לא שומעת טוב והרופא ביקש לחכות חודשיים ולראות אם הנוזלים נעלמו ואם לא אז הוא יבצע ניתוח כפתורים. בינתיים החמירה תופעה שהילדה לא מקנחת את האף שלה טוב כי טוענת שזה כואב לה באזניים והיא שומרת על זה וגם לא מנסה למשוך לפה ולבלוע ואז היא נשמעת ממש סתומה ומדברת מהאף (ב' במקום מ', ד' במקום נ' וכו). במצב הזה שהיא ממש גדושה היא עוצרת את הנשימה שלה בזמן שהיא מרוכזת במשחק או בפעולה שמצריכה ריכוז ואז יש כמה שניות של שקט מוחלט ואחריהים נשיפה אחת ארוכה וחוזר חלילה. האם זו תופעה נורמלית והאם קשורה לנוזלים באזניים? מה הפתרון? ניתוח כפתורים יכול לעזור? אשמח לשמוע מה עושים ואגב אנחנו משתשמשים המון באוטריוין (לצערי הרב). תודה על תשובתכם. טלי

שלום טלי בכדי לתת חוות דעת יש לבדוק את הידלה ולשמוע את כל התלונות לפי התיאור שמסרת רצוי לבצע ברור אלרגי ולעשות בדיקת שמיעה. ניתוח כפתורים לא מבוצע ללא בדיקת שמיעה שמראה על לקות שמיעה עקב נוזלים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים