מכה באף בן 13 דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/04/2014 | 20:31 | מאת: רעות

ד"ר שלום וחג שמח בני בן 13+ קיבל לפני יומיים בכדורגל בעיטה באף בטעות. הבעיטה לא הייתה בעוצמה גבוה אבל גרמה לדימום משני הצדדים ולנפיחות בעיקר בקצה האף. רופא אאג בדק אותו באותו היום ואמר שנראה שזו מכה יבשה אבל הפנה לצילום ליתר ביטחון לוודא שאין שבר. יש לי שתי שאלות: 1. כרגע יומיים אחרי המצב הרבה יותר טוב כמעט ולא רואים כלום אבל יש מעט נפיחות באזור הנחיריים. נחיר אחד נראה כאילו מעט עלה ונמעך. האם זה יחזור לצורתו המקורית? 2. האם חייב לבצע צילום? הרופא אמר שצריך לדעת כי אם יש שבר אז הם מבצעים התערבות. ומצד שני ראיתי בפורומים שלך שאין משמעות לצילום. מה עושים? אני לא מתלהבת מהקרינה. אודה לתשובה חד משמעית ככל שאפשר בסעיף זה כדי שאדע מה לעשות תודה גדולה רעות

שלום רעות אין כל משמעות לצילום אף והוא כבר מזמן לא בשימוש בעת טרטומה של הפנים. לא מקבלים שום החלטה על סמך הצילום. רוב השברים האפיים לא דורשים התערבות. מדובר על טיפול לשיפור צורת האף. במדיה והצורה לא השתנה אין צורך בתיקון כלשהו. במידה וכן יש שינוי אזי קיים חלון זמן של כ 7-10 ימים לביצוע התיקון . כוון שעברו רק יומיים רצוי לחכות עוד 2-3 ימים לירידת הנפיחות ולבדוק שוב. במידה והאף ישר ואיןש ינוי צורה בולט אין צורך בטיפול כשלהו בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

13/04/2014 | 09:27 | מאת: רעות

ד"ר גורדין היקר תודה גדולה על תשובתך המהירה עזרת מאד מתי אם כך יכול לחזור לשחק? מדובר בשחקן מקצועי בענף רעות

כעיקרון שבועיים מהחבלה. ניתן לחזור מוקדם יותר עם מסיכת פנים בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים