סטראפטוקוק חוזר לילד בן 9

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/04/2014 | 14:26 | מאת: קרן

שלום, בני בן ה- 9 סובל מדלקות גרון חוזרות. מיזה חודש אוגוסט, אחת לחודש וחצי ואחרי טיפול באנטיביוטיקה, החיידק חוזר. (בספירה גסה לפחות 6 חלה) בפעם האחרונה שהוא קיבל סטראפ היה בפורים, היום קיבלנו תשובה שהוא שוב עם חיידק. לפני כחודשיים, רופא א.א.ג המליץ על טיפול מונע של 10 מ"ל מוקסיפן למשך חודשיים. בני לא הצליח להמשיך את הטיפול, בגלל כאבי בטן שהאנטיביוטיקה גורמת לו, למרות שאני משלבת לו פרוביוטיקה במינון גבוה, גם לאחר סיום הטיפול במשך שבועיים אני ממשיכה לתת פרוביוטיקה. אני מאוד מודאגת מכמות האנטיביוטיקה שהוא מקבל. מצד שני אי אפשר להזניח אם יש חיידק. עלי לציין, שלא תמיד החיידק מופיע עם חום, לפעמים זה מתחיל עם כאב בטן וכאב גרון, משטח מראה שיש סטראפטוקוק. לרוב גם אם יש חום זה לא עובר את 38. היתי מעוניינת לשמוע את חוות דעתך המקצועית. תודה קרן

שלום קרן בשביל חוות דעת מקצועית רצוי שתפני לבדיקת רופא אאג האופציות הטיפוליות לדלקות חוזרות הם : 1. להמשיך במצב הקיים 2. טיפול אנטיביוטי מונע 3. מתן פרוביוטיקה מיוחדת להקטנת דלקות גרון 4. ניתוח לכריתת שקדים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים