פורום אף אוזן גרון ילדים

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
פורום זה יספק מענה לגבי הדרכים השונות לאבחון וטיפול בתופעות הקשורות למגוון רחב של בעיות אף אוזן וגרון בילדים. נושאים שניתן להעלות בפורום: ליקוי שמיעה בילדים - מולד או נרכש אפשריות טיפול ושיקום דלקות אוזניים אמצעי טיפול ומניעת תסמונת דום נשימה בשינה ונחירות בילדים הפרעות קול ודיבור בילדים אפשריות אבחון וטיפול כירורגי במחלות אוזניים כרוניות מומים מולדים באזור הראש-צוואר אבחון וטיפול ריור יתר בילדים אפשריות טיפול בהפרעות נשימה בילדים הנובעות מחסימה בנתיב אויר העליון
4880 הודעות
4777 תשובות מומחה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים

17/02/2024 | 12:43 | מאת: סובו

בליטה בתוך אף קידמי בצד ימין

15/02/2024 | 16:45 | מאת: ריקי

שלום, לבני בן 6 וחצי יש נקב גדול בעור התוף באוזן שמאל ובבדיקת שמיעה נצפתה ירידה (בינונית - חמורה) בשמיעה. האם ניתוח לסגירת הנקב אמור לשפר את השמיעה? אשמח ממש לדעת! תודה רבה!

13/02/2024 | 12:55 | מאת: ליה

שלום. אני לא ילדה אבל אשמח להכוונה. אתמול אכלתי אוכל ואיך שהתחלתי לאכול, בתגובה ללעיסה, פתאום הרגשתי כאב בחלק שמאחורי האוזן ושמעתי כמו רעש של קריעה/מתיחה (בגלל הסמיכות לאוזן הצלחתי לשמוע). מאז משום מה יש לי כאב שורף וקצת דוקר באזטר האוזן, בעיקר בחלק הפנימי שלה. מה יכול להסביר את זה? האם יכול להיות שנקרע או נמתח עצב? אם כן איזה עצב יותר סביר שנפגע? אציין שבחיים לא קרה לי דבר כזה זה בטוח שנוצר נזק כלשהו שם בזמן האכילה ולא קשור לדלקת אוזניים או מחלה אחרת..

12/02/2024 | 20:47 | מאת: גל

דוקטור שלום התינוק שלי בן 4 חודשים התחיל לו אדום בעין אחת שמתי טיםות רק בעיין הזו ,ואחרי מספר ימים עבר לעיין השניה והתחלתי טיפות גם בעיין השניה,יש הפרשות . קיבלתי טיפות עיניים בשם טוברום קראתי בעלון וגם באתר של כללית שזה אסור לילדים מגיל שנה. מה הסיבה שהרופאת ילדים הביאה לי טיפות כאלו לתינוק? אם כתוב בעלון כנראה שזה לא מתאים לתינוקות ,ומה הסיבה לא להביא לי סינטומצין? אשמח לשמוע את חוות דעתך ,מה היית ממליץ לתת לתינוק ,ומה לדעתך לעשות האים להפסיק את הטיפות ולעבור לטיפול אחר ,אנחנו ביום השלישי לטיפול.היא אמרה שתי טיפות פעמיים ביום למשך שבוע. מה המלצתך ומה היית נותן תןדה

12/02/2024 | 20:15 | מאת: טלי

שלום דר קניתי אוטריוין לילדים שהחומר הפעיל בו הוא- Xylometazoline HCI 0.05% רשום שאין להשתמש בתרסיס במקרה של ניתוחי אף ולוע. הילד בן 5 עבר לפני שנה ניתוח שקד שלישי והקטנת שקדים. האם אסור לו להשתמש בתרסיס לייבוש הנזלת? תודה

היי, היום הבת שלי נפלה על האף, ירד לה המון דם והתנפח מאוד, האף שלה סולד וקטן ולכן חששה מהמראה החיצוני בעיקר. הלכנו לבית החולים ושם כתבו , נפיחות דיפוזית בגשר האף ללא סטיית ציר ללא דימום או קרישי דם לא נמושה מדרגה גרמית או בלט ללא המטומה במחיצה ולסיכום חבלה אפית עם סיכוי קטן לשבר , אמרו לחזור לאחר שבוע ימים לבדיקה ואם צריך לעשות רדוקציה אשמח להסבר כי לא הבנתי כל כך מה כל מה שהם כתבו אומר והאם רדוקציה באמת תעזור? האם המצב של בתי חמור??? מאוד דואגים

11/02/2024 | 19:43 | מאת: ה

הרופא נתן לבת שלי בת שנה וחצי דסלורטדין למשך חודש עקב נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה. הבעיה שהילדה לא מוכנה בשום אופן לקחת תרופות . יש אפשרות לשים את התרופה בתוך בקבוק מטרנה?

08/02/2024 | 11:52 | מאת: אנגלה

שלום דוקטור ילדה שלי בת 7 שבועות קיימת נפיחות בצוואר קרוב ללחי בבדיקות דם ובקטריולוגיות לא קיים גורם לזה עשינו 2 אולטראסאונד רופאים רואים זרימה חזקה בבלוטת הרוק אבל לא מבוטחים אם יש דלקת כי אין תסמינים נפיחות כבר 10 יומים ללא טיפול ושינוים רציתי לדעת אם יש עוד גורם לזה ואם מומלץ לבצע בדיקת הדמיה כלשהי נוספת תודה

03/02/2024 | 19:56 | מאת: סתיו

מרגישה ממש לחוצה, תינוק בן 10 חודשים. לפניי שבועיים ממש לא הרגיש טוב היה עם המון ליחה צינון ושיעולים, כבר שבוע שהילד עושה כחכוח בגרון לפעמיים אחריי שיעול ולפעמיים בלי סיבה. רעש מלחיץ לפעמיים. האם זה קשור לחולי שהיה ? חייבת לצייון שהיום כבר מרגיש הרבה יותר טוב ועדיין הכחכוח הזה מופיע. מה אפשר לעשות כדיי להפסיק את זה אצלו? תודה רבה

שלום רב הנכד שלי בן 4 וחצי עם שקד שלישי מוגדל מאוד והמלצה לניתוח. אנחנו דוחים את הניתוח בגלל חשש מניתוח. אבל שמנו לב שהילד נחנק לעתים קרובות כשאוכל ולפעמים גם בלי אוכל- מהרוק של נצמו למשל. האם יש קשר בין הדברים?

שלום יכול היות קשר. כאשר האף חסום עקב השקד השלישי המוגדל אזי הנשימה נעשית גם מהפה. ואז בעת בליעה במיוחד של מזון מוצק יתכן קושי. פחות מסביר קושי וחנק בעת בליעת רוק אך יתכן

שלום רב, לפני כשבוע וחצי התחילה לי דלקת באוזן ימין (אוזן שעברה סגירת נקב בעור התוף) הלכתי לרופא שהמליץ על טיפות ״נפלוקסין״ חזרתי אליו לאחר שבוע כשחשדתי שיש לי פטריה באוזן (מניסיון עבר) וכרגע נתן לי טיפול באגיספור שממש שורף ואני מפחד שייפגע בניתוח לסגירת עור התוף שעשיתי… האם מותר להשתמש באגיספור לאחר סגירת נקב בעור התוף? והאם יש טיפול פחות שורף?

שלום כל הטיפולים לפטרת מבוססים על ריכוז אלכוהול גבוה וזה שורף אפשר להשתמש באגיספור לאחר תיקון נקב

25/01/2024 | 20:05 | מאת: דורין

שלום, בני בן ה 6 קיבל מכה חזקה באף לפני שבוע. ירד מעט מאוד דם, האף התנפח יום אחרי ויש חבורה על האף שעכשיו כבר בצבע ירוק-צהוב. נבדק על ידי רופא א.א.ג שאמר שאין דרך לדעת אם היה שבר ושהאף לא נראה עקום ולכן אין מה לעשות כרגע. אם אכן היה שבר, האם ניתן לחזור לפעילות מלאה כולל חוג אומנויות לחימה או שצריך לחכות תקופה?

רצוי לחכות עם פעילות גופנית במיוחד ספורט מגע כשבועיים מהחבלה

בוקר טוב. עברנו באוגוסט ניתוח לתיקון עור התוף. בנובמבר נאמר שהכל תקין ויש גלד קטן. אתמול היינו בביקורת ונאמר שיש חור שוב. אשמח לדעת ממה זה יכול לקרות תודה רבה.

שלום או שהנקב לא נסגר מכתחילה והגלד רק הסתיר נקב שארי. או שהייתה סגירה ראשונית ונפתח מחדש עקב דלקת או ברוטראומה

20/01/2024 | 21:45 | מאת: מרים

הילד בן 8. מגיל 3 במעקב שמיעתי. עבר בגיל 3 ניתוח כפתורים שעזר תקופה מוגבלת. מאז במעקבי שמיעה ובדיקות רופא א.א.ג. לפני מס' חודשים אוזניים תקינות בבדיקה ללא נוזלים. בשתי הבדיקות האחרונות התגלה תת לחץ ירידה הולכתית מזערית- קלה 20-25. אנחנו לא יודעים אנא אנו באים...בינתיים מבדיקה לבדיקהואין שיפור. הילד בכיתה ב ללא בעיות לימודיות . משתמשים לעיתים באייר פופר. יש מה לעשות בשלב הזה? ניתוח? מה גורם לכך בעצם? אשמח להכוונה. שנים ארוכות ללא פיתרון. תודה

שלום רב הנזולים באוזן תיכונה וגם התת לחץ נוצרים באותו מנגנון של הפרעה באוורור בין האף לאוזן. התופעה הנ"ל משתפרת עם הגיל ברוב הילדים . לפי התיאור שנמסר המצב סביר למדי. אך חשובה מעבר לבדיקת השמיעה גם בדיקה מיקרוסקופית של האוזן אצל רופא אאף אוזן אחת לחצי שנה . לפני השמיעה מצויינת והשקיעה של עור התוף חמורה ועדיין נדרשת התערבות ניתוחית כך שחשוב להיות במעקב יתכן ולא ידרש דבר

תינוק בן 4 חודשיים שבטעות קיבל במקום טיפות די טיפה של dethamycin מה עושים??

לא אמורה להיות בעיה כלשהי בכך

היי ד״ר, עשיתי ניתוח לפני שבועיים ניתוח עם הרדמה מלאה(ניתוח הקטנת כונכיות). עוד שלושה שבועות אמור להיות לי עוד ניתוח של הקדמה מלאה(גידול שפירי בצוואר) הגידול לא ברמה מסוכנת או משהו ואני יכולה לדחות אוצו. רציתי לדעת מה אתה חושב האם שווה לדחות או שזה בסדר לעשות שני ניתוחים בהרדמה מלאה בהפרש של חודש? אני בת 32 ובמצב בריאותי טוב

אין בעיה לעבור הרדמה נוספת בסמיכות הזמנים המתוארת למטופלת בריאה ללא מחלות לבביות או ראתיות ניכרות

08/01/2024 | 18:38 | מאת: רוני

שלום רב, מזה 5 ימים ילד בן 8 עם נזלת אחורית (לא מרגיש צורך לקנח, אנחנו מקנחים לו בצורה יזומה) התחיל בהתחלה כחכוח טורדני שהפך לשיעול כל כמה שניות, רופאת משפחה בתחילה נתנה ונטולין, לא עזר הלכנו לרופאה אחרת אמרה לאכול דבש וזה יעבור. הילד משתעל כל עשר שניות. מה עושים??? מעבר לנזלת ולשיעול הוא חיוני, משתולל ומשחק. תודה

שלום זה עדיין במסגרת של מחלה חריפה.ישנם תכשירים שונים ומרובים להקלה על שיעול שניתן לנסות. כמו כן טיפול להאף להקטנת הנזלת בתרסיס או בסירופ פומי

08/01/2024 | 13:13 | מאת: שיראל

שלום הבן שלי סבל מד.אוזניים חוזרות ונישנות, לכן פנינו לא.א.ג והוא בדק ואמר לנו שיש לו חור קטן בעור התוף נתן לנו טיפות, ואמר לנו לחזור אליו בעוד 3 חודשים. בנתיים כל פעם שיש לו דלקת אני שמה לו את הטיפות שהוא נתן לי. השאלה שלי האם זה נורמלי לחכות עם הילד כו''כ הרבה זמן בנתיים הוא סובל?

שלום המטרה של מעקב לאחר מספר חודשים היא לתת לנקב לסגור את עצמו. זה לא קורה תוך יממה אלה לוקח ימים עד שבועות. גם כך אין ממש מה לעשות בגיל זה אם הנקב לא נסגר . רק למנוע כניסה של מים לאוזן .

01/01/2024 | 12:28 | מאת: ת ספיר

אחרי ניתוח מוצלח לסגירת נקב בעור התוף(4 חודשים) הרגיש לי שיש לי שעווה באוזן, ושמתי מי חמצן באוזן, אחרי זה הבנתי שזה לא בטוח טוב אחרי ניתוח , האם זה נכון? ואם כן יש מצב שנגרם נזק לאוזן?

שלום אפשר לשים מי חמצן גם במצב של נקב וגם לאחר ניתוח אין בכך בעיה

31/12/2023 | 20:53 | מאת: הילה

שלום רב, בני בן השנה וחודש עבר ניתוח כפתורים ושקד שלישי לפני כשבועיים. לפני הניתוח עשה קולות של חיות כמו ברווז גה גה ,צפרדע קווק קווק, כלב הבהב, אמר אור, מים אמאמאמ לאוכל. מאז הניתוח חוץ ממים ואמאמאמ לאוכל לא אומר דבר. כששואלים אותו איפה ראש שם ידיים על הראש, מוחא כפיים כשמבקשים, מבקשים "תן לי" נותן, מגיב לשמו. אני כבר לא יודעת מה לחשוב. הרופא לא אמר שהיה סיבוכים כלשהם בניתוח. מדוע הפסיק להגיד מילים שאמר, אני מודאגת וחרדה. בדיקת שמיעה אמרו לנו לעשות רק לאחר 8 שבועות מהניתוח. בבקשה תשפכו לי קצת אור כי אני מרוסקת. אני לא אסלח לעצמי אם נגרם לו נזק.

שלום יש שינוי של הקול לאחר ניתוח שקד שלישי. הוא הכי בולט בימים הראשונים ואז חוזר יותר למצב הבסיסי. לא סביר שהעדר דיבור כלל קשור ישירות לניתוח יתכן והוא התנהגותי על רקע חרדה . רצוי להבדק שוב אצל הרופא המנתח ולשקול הערכה של קלינאית תקשורת למרות הגיל צעיר מראש לנושא דיבור והפתחות שפתית אך אם היא הייתה קיימת לפני הניתוח אמורה להיות גם אחרי

ד"ר שלום, שמי יובל, אני יודע שזה לא בדיוק תחום העיסוק של הפורום אבל אני ממש מבקש ואשמח להתייחסותך בכובעך כרופא אף אוזן גרון רציתי לשאול אם מידיעתך וניסיונך יש בעיה בגרגור מי מלח בריכוז גבוה מדי? אני נוהג לגרגר מי מלח מדי יום או יומיים אבל לפני כשעה גרגתי מי מלח - באופן חריג, בריכוז די גבוה להערכתי - של כפית וחצי מלח ים בחצי כוס מים. הרגשתי שזה חריף מאוד ולמרות זאת המשכתי לגרגר כ-דקה וחצי. רציתי לשאול האם זה מסוכן? האם יכול להיגרם לי נזק? מה עליי לעשות? תודה וסליחה על כך שהשאלה לא תואמת את נושא הפורום :(

הי לא סביר כלל שהגרגור גורם לבעיה כלשהי

29/12/2023 | 17:45 | מאת: גלית

הילדה שלי בת 4 קיבלה מכה בפנים, נפלה בגן מגובה. נבדקה פעמיים על ידי אף אוזן גרון… כולם התרשמו שאין שבר אבל נבדקה רק חיצונית לא על ידי צילום….. יש לה אף סתום כבר שבוע ימים.. היא ישנה עם נחירות חזקות מאוד… כמה זמן זה אמור לעבור?? האם נשמע תקין?

שלום מהחבלה יכולה להיות נפיחות ובצקת באף, כמו כן דם קרוש בתוך חלל האף כל אלו יכולים להקשות על הנשימה. שבוע זה פרק זמן די ממושך שהתופעה לא תחלוף. מאידך נבדקתם יותר מפעם אחד אצל רופאי אאג ולא נמצא בעיה בבדיקת האף. רצוי לשים מי מלח לאף בתרסיס דבר שיכול לעזור בניקוי ולהקל על הנשימה. במדיה ותלונות החסימה האפית והנחירות ממשיכות צריכה שוב הערכה של אאג עם דגש על בדיקה פנימית של האף כולל בדיקה סיבאופטית. וזאת כוון שהתלונה אינה שינוי במראה האף אלה הקושי בנשימה לצילום אין כל ערך בחבלות אף

27/12/2023 | 15:21 | מאת: ילדה

הבת שלי בת 5, כבר תקופה ארוכה ששמתי לב שיש לה ריח ממש רע מהפה, אפילו מיד לאחר צחצוח יסודי של הפה והלשון. בשיחה עם רופא הילדים נשאלתי על ריפלוקס ואין לה תסמינים לריפלוקס. ובנוסף נשאלתי האם היא מנוזלת והשבתי שכן, הרופא אמר לי לתת לה טיפות לאף. האם זה יכול לפתור את הבעיה ואם כן, אילו טיפות.

שלום לריח לא טוב מהפה יכולות להיות סיבות מרובות ומגוונות. זה יכול להיות חסימה אפית ונשימת פה או נזלת רבה. תתכן בעיה בשיניים, חניכיים או הלשון . הצטברות מזון בשקדים ואף רפלוקס כפי שציינת. רצוי לפנות לרופא שיניים ולרופא אאג להערכה ראשונית ולתת טיפול בהתאם

שלום בן 2.4 ,עבר מסטואידיטיס במאי שכלל ניקוז המוגלה והכנסת כפתור באוזן שמאל. כחלק מהביקורת בבדיקת שמיעה שנערכה השבוע התוצאות היו - srt ff של 2 האוזנים 35. בטימפנומטריה בשני האוזנים התקבל 0.4 . סירב לאוזניות . הקלינאית תקשורת רשמה שיש ירידה קלה בשמיעה . הבנו שיש נוזלים ב2 האוזנים וככל הנראה שהכפתור בדרך להפלט החוצה. אני חושדת שיש קצת עיכוב בדיבור ביחס לבני גילו. האם לרוב במצבים כאלה יש צורך לחזור על הניתוח כפתורים או שיש פתרון אחר? תודה.

שלום הצורך בניתוח נקבע לפי מספר פרמטרים: משך הירידה בשמיעה וחומרתה, מידת ההשפעה על הדיבור ועוד. נראה שלפי התיאור שמסרת ניתוח חוזר בהחלט מועדף. אך יש לגשת לרופא אאג עם התוצאות להחלטה מושכלת.

24/12/2023 | 14:37 | מאת: דובי

יש לי דלקת גרון והתחלתי אזניל האם להמשיך

22/12/2023 | 00:18 | מאת: דנה

ילד בן 11 עברנו אולטרסאונד רכמות עקב קושי בבליעת מזון התוצאות: תת ליסטי מימין בלוטת לימפה בגודל 3 ס"מ 7*1, מרכז שומני מחוק בחלקו עם הסננה שומנית עדינה וסקולריות היקפית חלשה. תת ליסטי משמאל בלוטת לימםה בגודל 2 ס"מ אובלית עם מרכז שומני שמור. לסיכום בלוטת לימפה תגובתית מצד ימין, דרוש מעקב דימותי. אשמח בבקשה למענה תודה.

שלום יש לחזור עם התוצאות לרופא ששלח לבדיקה. בלוטות למפה מעט מוגדלות בצוואר דו צדדית זה לא מסביר כלל קושי בבליעה.

20/12/2023 | 16:40 | מאת: שאלה

שלום ד״ר ערב טוב , לפני 4 שנים הרגשתי שיש לי כמו בלוטה / עצם מורגשת למישוש וקשה בראש מאחורה לא קרוב לעורף ממש באמצע הראש נוטה לכיוון שמאל נבדקתי ע״י רופא משפחה שאמר זה עצם . היא לא כואבת , אבל נגיד עכשיו ספציפית היא כואבת לי ממש למגע ולפעמים פעימות ספציפית שם . ( הבנתי שלחץ נפשי / מתח יכול לגרום לכאבים בקרקפת כי גם שם יש שרירים שיכולים להיתפס ). בכל אופן הנושא חזר להטריד אותי במיוחד עכשיו כשאני בתקופת לחץ נוראי ואני מפחדת שאולי זה גדל או משהו . לאיזה רופא אוכל לפנות שיוכל למשש את זה פיזית , קראתי שלפעמים א.א.ג יכול או עור.

20/12/2023 | 16:10 | מאת: ע.פ

שלום, כבר קרוב לחודש וחצי שהלשון שלי כתומה בחֶלקה- בעיקר בחלק האחורי של הלשון, זה עובר עם צחצוח הלשון (לא לחלוטין, ורק צחצוח חזק ויסודי) אך חוזר במהלך היום. חשוב לציין שאני מקפידה מאז ומתמיד על היגיינת הפה וצחצוח נכון. ( לא יודעת אם זה קשור, אך התופעה התחילה פחות או יותר כשהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה בשם מינוציקלין). אשמח לדעת האם זה תקין והאם צריך לפנות לרופא...

18/12/2023 | 15:35 | מאת: הדס

שלום, התפתחה לי דלקת קשה בשתי האוזניים וניתנו לי טיפות נפלוקסין ומוקסיפן. ביום הראשון לא הורגש שיפור והיה כאב חד באחת האוזניים שהתברר כקרע בעור התוף. הבנתי שנפלוקסין לא טוב כשיש קרע בעור התוף. הרופא לא זמין. להפסיק עם הנפלוקסין?

נהפוך הוא , טיפות נפלוקסין הם בין הבודדות שניתן להשתמש בהם בנקב של עור התוף.

היי, יש לי יובש ממש באף(שאני נגיד שוטף את האף אני מרגיש כמו בן אדם אחר. אני חושב שזה כתוצאה מניתוח להקטנת כונכיות שעשיתי. האם יש איזשהי דרך לטפל בזה ולהחזיר את הלחות לאף?

יש תכשירים להעלאת לחות באף ניתן לרכוש בבית מרקחת ללא מרשם

17/12/2023 | 20:47 | מאת: דניאלה

שלום, הבן שלי עבר ניתוח להסרת השקד השלישי לפני כחודש וחצי. היתה לו נזלת כרונית . מאז הניתוח הנזלת גברה אך יוצאת בעיקר רק מנחיר אחד שנהיה אדום מבפנים. זה אומר שהניתוח לא הצליח? מה עושים?

שלום תופיעה מוזרה שלא ממש מוסברת מביצוע הניתוח. רצוי לפנות לרופא המנתח להתייחסות

17/12/2023 | 10:44 | מאת: אורין

היי בני בן שנה ו10 .לפני כשלושה חודשים היה חולה עם חום גבוהה של שלושה ימים ,ולאחר מכן ראיתי כשהוא מטה את הראש לצד שתי בלוטות לימפה נפוחות אחת יותר גדולה אחת יותר קטנה ואז שמיששתי את אותו אזור הורגשו עוד כמה בלוטות במישוש במשך השלושה חודשים האלה הבלוטות ירדו מעט וגדלו כשהיה חום האם זה תקין? וכמה זמן לוקח לבלוטות לימפה לרדת לגמרי ואיך יודעים אם זה חריג או לא אק מציינת שהוא שותה ואוכל ומתנהג כרגיל ברוך ה

17/12/2023 | 11:03 | מאת: אורין

שכחתי לציין זה בצוואר בצד שמאל

הגדלת בלוטות למפנה בילדים שכיחה בצורה ניכרת ברוב המוחלט של המקרים היא חסרת חשיבות. יכולה להיות גדילה סביב מחלות וזא נסיגה חלקית עד הפעם הבאה. תמיד רצוי להבדק אצל רופא הילדים לאשרור

19/12/2023 | 12:19 | מאת: אורין

תודה רבה לך❤️

15/12/2023 | 20:22 | מאת: מירב

שלום דר בן 5 . לפני כחודשיים רופא אמר שיש שעווה באוזן ימין נתן לנו טיפות ,באנו אחרי שבוע לביקורת ולא היתה שעווה. היום בבדיקה אצל רופא ילדים שוב ראה שעווה באותה האוזן. הילד לא מתלונן ספציפית על כאבי אוזניים. בשני הפעמים הגענו בגלל וירוס צינון ושיעול. האם יש לטפל בשעווה ? האם צריך מעקב? תודה רבה

שלום לשעווה יש תפקיד הגנתי בגוף והיא מיוצרת לא לחינם. הבעיה מתחילה כאשר יש הצטברות יתר (שנובעת בעיקר מניקוי עצמי ) ואז האוזן נסתמת . כעיקארון אם השעווה אינה חוסמת וכמות אינה רבה אין כל סיבה לנקות אותה

15/12/2023 | 11:19 | מאת: רחלי

שלום, לבתי בת 35 יש ירידה בחוש הריח בשבוע האחרון. ממה זה יכול לנבוע? תודה מראש

מהרבה סיבות לפנות לרופא אאג לבדיקה ראשונית

13/12/2023 | 23:00 | מאת: התייעצות בנושא ניתוח כפתורים

שלום, הילד שלי בן 4.5. עבר בדיקת שמיעה במכון שמיעה שציינה שיש ירידת שמיעה בינונית באוזן ימין וירידה קלה באוזן שמאל. הופנה לניתוח כפתורים בעקבות נוזלים באוזניים. האם מספיקה בדיקת שמיעה אחת כדי להפנות לניתוח? האם יש טיפול שמאפשר מניעת ניתוח? תודה

שלום בדכ רצוי שתי בדיקות שמיעה בהפרש של 3 חודשים בכדי להבין שליקוי השמיעה יחסית עקבי וניתוח מומלץ. לעיתים כאשר ליקוי השמיעה ניכר וגם מפריע מאד תפקודית מסתפקים בבדיקה אחת. זמן הוא המרפא הטוב ביותר וחלק מהילדים משתפרים לבד ( זה ההגיון לחכות את 3 חודשים). טיפול תרופתי לא עוזר כלל ניתן לנסות שימוש במכשור שעוזר לפתוח את החיבור בין אף לאוזן ( earpopper או otovent )

11/12/2023 | 15:04 | מאת: מיטל

לשניים מהילדים שלי יש תופעה של ריח פה בתקופה הזאת (דצמבר) עד אחרי פסח בערך..זה ממש באותה תקופה וגם עובר להם ביחד..הם מצחצחים שיניים טוב ואין חורים. אחד מהם מנוזל כרגע והשני לא. אני משערת שזה מחלל האף או השקדים? מה ניתן לעשות כדי לנקות שם כי זה תקופה ארוכה ולא רוצה שיהיה להם ריח לא נעים..תודה

שלום יכולות להיות לכך סיבות מרובות כאשר נזלת אחורית היא אחד הנפוצות. במידה וקיימת נזלת ניתן לנסות להקטין אותה וזה יעזור גם לריח הפה. אפשר גם לעשות גרגור של נוזל מי פה ( במידה והילדים מספיק גדולים ולא יבלעו את הנוזל)

03/12/2023 | 19:00 | מאת: נטלי

שלום הבת שלי בת 4 צריכה לעבור ניתוח בהרדמה מלאה להסרת שקד שלישי הקטנת שקדים וכפתורים באוזניים. היא סובלת מעל שבועיים מצינון רב ושיעול ללא מעורבות של הריאות. האם דבר זה מהווה סיכון בניתוח ? האם כדאי לבטל את הניתוח לזמן אחר שהיא לא תהיה מצוננת ?

שלום צינון בדכ אינו מהווה בעיה לביצוע הרדמה כללית וניתוח. מחלת חום ושיעול חדש כן בעייתיים ואז נהוג לדחות בערך בשבועיים

02/12/2023 | 23:57 | מאת: חנה

לבני בן ה 13 נכנס קצת צבע נוזלי לאוזן. ניסינו להוציא עם מקל ונראה שהרוב יצא אך ייתכן ויש עוד עמוק בפנים. האם מסוכן?

03/12/2023 | 00:05 | מאת: חנה

מוסיפה שזה קרה אחרי צביעת קיר בסניף... השערות היו צבועות וכשחפף ראש נכנס צבע גם לאוזניים...

לא מסוכן

30/11/2023 | 21:22 | מאת: דינה

שלום ד"ר, רציתי לשאול האם התרופה הנ"ל STERONASE AQ DOSE SPRAY רק מקלה על התסמינים של אלרגיה באף? או פותרת את בעיית האלרגיה? תודה. תודה.

כל הטיפולים התרופתיים לאלרגיה מקלים על התסמינים אך ברגע שמפסיקים התלונות חוזרות. אין תרופה שמרפאת מאלרגיה מלבד חיסונים לחומר שגורם לתגובה אלרגית ( למש אבק, פרווה של בעלי חיים וכו)

25/11/2023 | 23:09 | מאת: דנה

היי בני בן תשעה לפני חצי שנה ראיתי משהו לבן בגרון רופא אף אוזן גרון אמר שזה שקד לפני שבוע לקחתי אותו אמרתי אולי יוציא לו את השקד ואף אוזן גרון רופא אחר וחושבת שיותר מבין רשם ציסטה שטנה קוטב עליון של שקד שלילי מה זה אומר שזה יכול להיעלם ? לעשות בעיות ? כי לא אמר לי לא להיות במעקב ועוד שאלה הוא רשם אף רירית תקינה סטיה מחיצה מנמלית מה זה אומר

שלום קשה לתת פרשנות למשהו שנכתב ע"י רופא אחר. את המשמעות צריכה לשאול אותו

19/11/2023 | 02:14 | מאת: יעל

האם יש קשר בין מחיצה באף לשיעול ליחתי כרוני צהוב/ירוק? לא סובל מצינון אז מאיפה מגיע ליחה מרובה ככ לפעמים עד כדי הקאות.

לא . ליחה יכולה להיות מהאף אך זה תמיד מלווה בנזלת או שהיא מגיע מדהריאות

15/11/2023 | 09:28 | מאת: חני

לאחר יום אחד של טיפול מוקסיפן עשיתי לו בדיקה למעבדה ויצא שלילי לחיידק האים לאחר טיפול של יום אחד זה יכול לצאת שלילי אוו יכול להיות שהיה שלילי כי אני לאחר מנה אחד עשיתי לו בדיקה מהירה יצא חיובי ואחרי שעה עשיתי שוב יצא שלילי

מאד לא סביר שטיפול של יום אחד משנה את תוצאות המשטח.

13/11/2023 | 11:58 | מאת: צביה

היי רופאת השניים נתנתה לבן שלי אנביוטיקה נתתי 8 מ״ל בשעה 12 לאחר שעה הילד התלונן שכואב לו הראש והגרון היה חום 38.8 ואז עשיתי משטח מהיר והיה פס חלש לא ידעתי אים זה חיובי בערב שוב פעם עשיתי לו יצא שלילי הכול לאחר מנה אחד של אנביוטיקה אתמול נתתי שוב מנה של אנביוטיקה ובבוקר לקחתי אותו לאחות לעשות משטח מהיר ולמעבדה ובבוקר עדיין לא נתתי לו אנביוטיקה אבל היה חום עשיתי לו אצל האחיות יצא שלילי ונשלח למעבדה האים יכול להיות ממנה אחד יצא שלילי ולפני זה חיובי האים מה אחד יכולה להשפיעה במידה ובמעבדה יצא שלילי להמשיך באנביוטיקה ?

שלום לא סביר שמנה אחד שינתה את תוצאות המשטח. כעיקרון רצוי לקחת משטח גרון לפני התחלת טיפול אנטיביוטי. רצוי לא הפסיק טיפול אלה לחכות לתרבית המלאה עקב חוסר דיוק מסויים של המשטח המהיר.

12/11/2023 | 17:28 | מאת: חני

היי בני בן 9 שנים אז ככה בחודש 12/2022יצא חיובי קיבל מוקסיפן לאחר חודש שוב פעם היה חיובי שוב פעם קיבל אנביוטיקה בחודש 5 שוב פעם חיובי והיום שוב פעם חיובי לפני שבועיים לקחתי אותו לאף אוזן גרון בגלל שאמרו לי שיש לו אבן שקד אבל הרופא השני אמר שזה גיסטה ולא עושים כלום השנה שלוש פעמים חיידק שנה שעברה פעם אחד מה יהיה מה צריך לעשות אמרו לי שיש תרופה שמונעת האים זה באמת מונע ?

שלום רב תדירות דלקות הגרון שמתוארת עדיין סבירה ( 3 פעמים בשנה) ולא חושבים על טיפול מונע במצב זה . ניתן להתייעץ עם רופא הילדים / רופא אאג לגבי ברור למקור הדבקה ( משטחי גרון לבני משפחה ועוד)

09/11/2023 | 19:31 | מאת: אלינור

היי הבת שלי בת חמש וחצי,היינו אצל רופא שאמר שהיא צריכה ניתוח של שקד שלישי. היא באמת נוחרת, לא מריחה מהאף, לא נושמת מהאף. יש לה דום נשימה בלילה ואפילו כשהיא ישנה עם פה פתוח יוצא לה קצף של רוק מהפה שמאוד מלחיץ. האם זה מסוכן והיא יכולה להחניק חלילה בלילה, והאם יש סיכונים רבים לניתוח? הבנתי שהוא יכול לפגוע בדיבור ? ושיכול לחזור שוב השקד וגם שיכול חיות דימומים . אני ממש דואגת לבת שלי ורוצה בטובתה אבל גם הסיכונים מפחידים אז אני באמת לא יודעת מה להחליט לגבי הניתוח. אשמח ממש אם יש לך איכשהו לענות לי , הבנתי גם שבגיל שמונה הוא נעלם השקד השלישי אז לא כדי לחכות אולי? אני באמת לא יודעת . מאוד אודה לך לתשובה שתעזור לי🙏🏻🙏🏻תודה רבה

שלום רב קשה לתת המלצות ללא בדיקת המטופל. בגדול הניתוח עצמו עם רמת סיכון נמוכה והישפור בתסמינים הוא מהיר מאד כך שלמי יש תלונות קבועות ומפריעות לאיכות החיים זה ניתוח רצוי וכדאי . שיפור עצמוני בהחלט קורה אך לא ניתן לדעת מתי ולילד סימפטומטי עדיף לא לחכות

06/11/2023 | 11:10 | מאת: מוקי

הילד שלי בן שנתיים וקצת ומאז שהוא בגיל שנה הוא כל חודש בערך מפתח חום ודלקת פעם זה גרון פעם אוזניים פעם ריאות וחוץ מזה יש לו גם חום בלי דלקות חוץ מהפעם בחודש שיש לו דלקת האם זה תקין יש מה לטפל האם לנסות רפואה אלטרנטיבית תודה רבה

להתחיל ברופא הילדים . במידה ויש התרשמות לנטיית יתר לזיהומים אזי יש לעשות ברור חיסוני. טיפול אלטרנטיבי תמיד אפשרי

04/11/2023 | 20:39 | מאת: רבקה

נתתי לתינוק, מצונן טיפות אף שלי בטעות. מה עושים?

לא חוזרים על כך. שימוש חד פעמי לא אמור לעשות בעיה

31/10/2023 | 18:58 | מאת: אבישי

האם אפשר להמשיך לנקות עם מי חמצן שיש פתיל בתוך האוזן

כן אפשר

29/10/2023 | 06:28 | מאת: אמא

האם פעמיים בשנה מחלת חום וחולשה וכאב גרון וכאב בליעה לילדה בת 12 פעמיים כאלה בשנה נחשבת להרבה ? בדיקת דפ מקיפות בחודש ינואר תקינה

שלום זה ממש לא חריג ואינו דורש כל ברור כאשר יש מעל 5-6 דלקות גרון בשנה אזי מתייחסים לטיפול מונע

26/10/2023 | 21:12 | מאת: רחל

בת 30, מגיל צעיר היה מידי פעם נפלט לי אוכל דרך האף, חתיכות קטנות כמו אורז, אפונה וכד', חתיכות גדולות יותר היו נתקעות בין האף לפה וגורמות לכאב וגירוי עד שהיו משתחררות בשלב מסוים. התופעה התמעטה מאד בשנים האחרונות אך כרגע מרגישה במיקום זה גירוי כבר מעל לחודש ועכשיו נלווה לזה כאב שהולך ומחמיר. רופא אף אוזן גרון הפנה אותי לצילום רקמות רכות וצוואר אך לא רואים כלום

שלום תנסי לפנות לרופא אאג אחר

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 98