ניתוח טימפנופלסטיקה-איחוי עור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/06/2012 | 12:58 | מאת: משה

בן 10 עם חיך שסוע בעבר כיום עם נקב באוזן ללא צינורית שלא נסגר כבר 5 שנים, באוזן השניה נקב נסגר מזמן הכל תקין כולל בדיקות שמיעה תקינות. בשני האוזניים היו בעבר צינוריות שאחת יצאה לבד ונשאר הנקב ואחת יצאה ע"י ניתוח והנקב נסגר. כבר למעלה משנתיים הכל תקין ואין דלקות והומלץ על סגירת הנקב בעוד כחצי שנה. שאלה: האם יש טכניקות לסגירה טובות יותר או פחות ואיך קובעים מהם ומהם אחוזי ההצלחה? מהם הסיכונים הקיימים ואולי בכלל לא כדאי לגעת ולהשאיר את המצב כמות שהוא? אחוזי הצלחה? זמן החלמה ואישפוז? איפה יש חומר בעברית רפואי שניתן לקרוא? היכן בארץ יש את המומחה/המנתח הטוב ביותר לתחום זה? ברור לי שאלו שאלות שניתן לשאול את בי"ח בעוד חצי שנה אבל הייתי שמח לקבל קצת אינפורמציה היום. תודה

שלום משה הסיכוי הכללי לסגירת נקב בניתוח הוא גבוה 80-90%. ספציפית הסיכוי לסגירה תלוי במיקום הנקב, גודלו, מצב האוזן התיכונה וגורמים נוספים. ישנם מספר טכניקות ניתוחיות וכל מנתח והטכניקה המועדפת שלו. משך האישפוז משתנה ממנתח למנתח, לרוב מדובר על אישפוז של 1-2 ימים. אח"כ יש צורך מנוחה מוחלטת בבית לעוד שבוע נוסף לפחות. זה ניתוח רוטיני שנעשה בכל בתי החולים . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

05/06/2012 | 21:02 | מאת: משה

תודה רבה על התשובה, האם זה אבחנה זו יכולה לתת אינדיקציה לחומרה של הבעייה ולאופן וסוג הניתוח. אוזן שמאל – נקב יבש ברביע קדמי-עליון.פלק מירינגוסקלרוטי רחב. אוזן ימין – תופית שלמה, פלק מירינגוסקלרוטי אחורי, אוזן מאווררת. תודה רבה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים