אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים


ד"ר שלמה דוידוביץ, מומחה בנוירוכירורגיה

פורום אף אוזן גרון ילדים

פורום זה יספק מענה לגבי הדרכים השונות לאבחון וטיפול בתופעות הקשורות למגוון רחב של בעיות אף אוזן וגרון בילדים.

נושאים שניתן להעלות בפורום:

ליקוי שמיעה בילדים - מולד או נרכש
אפשריות טיפול ושיקום דלקות אוזניים
אמצעי טיפול ומניעת תסמונת דום נשימה בשינה ונחירות בילדים
הפרעות קול ודיבור בילדים
אפשריות אבחון וטיפול כירורגי במחלות אוזניים כרוניות מומים מולדים באזור הראש-צוואר
אבחון וטיפול ריור יתר בילדים
אפשריות טיפול בהפרעות נשימה בילדים הנובעות מחסימה בנתיב אויר העליון
להמשך...
ד"ר גורדין אריה
ד"ר גורדין אריה
ד"ר אריה גורדין, מומחה במחלות אף אוזן וגרון וכירורגיה של הראש צוואר. בוגר בית ספר לרפואה של הטכניון חיפה (בהצטיינות) ב- 1998. התמחה במחלות אף אוזן וגרון וכירורגיה של הראש צוואר בבית חולים רמב"ם בין השנים 1999-2005. בצע תת התמחות קלינית של שנתיים בנושא אף אוזן וגרון ילדים ב- Hospital for Sick Children, Toronto, Canada בין השנים 2007-2009 שהתמקדה בטיפול כירורגי להפרעות בדרכי הנשימה בילדים וניתוחי אוזניים בילדים. ד"ר גורדין אחראי על שירות אא"ג ילדים בית חולים לילדים ע"ש מאייר, בקריה הרפואית רמב"ם. משמש כרופא בכיר במחלקת אא"ג בקריה הרפואית רמב"ם. ד"ר גורדין משמש כמרצה קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון. ד"ר גורדין חבר בהסתדרות הרפואית בישראל ובאיגוד הישראלי למחלות אף אוזן וגרון וכירורגיה של הראש צואר. תחומי עניין עיקריים: • דלקות אוזניים בילדים וניתוחי אוזניים לטיפול בדלקות כרוניות- ניתוחי צינוריות, סגירת נקבים בעור התוף ומסטואידקטומיה לטיפול בדלקות כרוניות וכוליסטאטומה. • הפרעות בדרכי הנשימה בילדים- הצרויות של הקנה, נגעים שונים על מיתרי הקול, טיפול כירורגי אנדוסקופי ופתוח לבעיות אלו. • דום נשימה בשינה בילדים- ניתוח שקדים ואדנואידים כולל שימוש בטכנולוגיית COBLATION (גלי פלסמה). • ניתוחי ראש צוואר בילדים- טיפולי כירורגי בציסטות מולדות, נגעים וסקולריים וגידולי ראש צוואר • הפרעות קול ובליעה- אבחון אנדוסקופי מרפאתי וטיפול כירורגי אנדוסקופי • ריור יתר- טיפול תרופתי וכירורגי תחומי הטיפול: אף אוזן וגרון ילדים, טיפול בנחירות ודום נשימה בשינה. , ניתוחי אוזניים לדלקות כרוניות, שיפור שמיעה וסגירת נקבים, הפרעות קול ובליעה, הפרעות בדרכי הנשימה בילדים, טיפול אנדוסקופי של דרכי הנשימה, ניתוחי ראש צוואר. מוכר ב- קופות חולים \ פרטי \ ביטוחים: כללית מושלם, פרטי חברות ביטוח: כלל, פניקס, מנורה, מגדל, אליהו ואיילון
חיפוש מתקדם
סטרואידים לטיפול בנוזלים באוזניים
מחבר:איילת
תאריך:14/2/2011
שעה:00:14
שלום ,
בני כמעט בן 3 מדבר עדיין עם שיבושים , הופנתי עי רופא המשפחה לרופא אא"ג שהפנה אותי לבדיקת שמיעה ,
בבדיקת השמיעה התגלו נוזלים באוזניים ועקב כך ירידה קלה מאוד בשמיעה(25db), רופא אא"ג המליץ על טיפול בDANALONE 15MG/5ML למשך 15 ימים המינון יורד (החל מ5 מל ועד 1 מ"ל),
עליי לציין שבני בריא ומעולם לא סבל מדלקות אוזניים ולא נטל אנטיביוטיקה כלל עד היום ,
שאלתי היא עד כמה הכרחי טיפול זה, והאם יתכן שהנוזלים יתייבשו לבד? כמו כן מהם תופעות הלוואי של תרופה זו?

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
שלום , בני כמעט בן 3 מדבר עדיין עם שיבושים , הופנתי עי רופא המשפחה לרופא אא"ג שהפנה אותי לבדיקת שמיעה , בבדיקת השמיעה התגלו נוזלים באוזניים ועקב כך ירידה קלה מאוד בשמיעה(25db), רופא אא"ג המליץ על טיפול בDANALONE 15MG/5ML למשך 15 ימים המינון יורד (החל מ5 מל ועד 1 מ"ל), עליי לציין שבני בריא ומעולם לא סבל מדלקות אוזניים ולא נטל אנטיביוטיקה כלל עד היום , שאלתי היא עד כמה הכרחי טיפול זה, והאם יתכן שהנוזלים יתייבשו לבד? כמו כן מהם תופעות הלוואי של תרופה זו?
שלום איילת הטיפול ממש לא הכרחי הוא גם לא נותן יעילות לטווח ארוך אלה לתקופה קצרה למדי. כעיקרון שום טיפול תרופתי לא נותן יעילות ארוכת טווח לנוזלים באוזניים. אנטיביוטיקה וסטירואידים נותנים תועלת לטווח הקצר ולכן לא מומלצים לשימוש רוטיני אלה רק במקרים מיוחדים של ליקוי שמיעה קשה שלא ניתן לשיקום בטווח הקרוב ע"י ניתוח צינוריות. את מתארת שמיעה שקרובה לטווח הנורמה ויש סיכוי יותר מסביר במיוחד בקיץ שהיא תשתפר עוד יותר. כדאי לחזור על בדיקת שמיעה בעוד 3 חודשים. בנוסף רצוי לקבל התרשמות של קלינאית תקשורת לשיבוש השפה והאם הוא קשור לשמיעה או לבעיה אחרת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

חיפוש מתקדם