סטרואידים לטיפול בנוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/02/2011 | 00:14 | מאת: איילת

שלום , בני כמעט בן 3 מדבר עדיין עם שיבושים , הופנתי עי רופא המשפחה לרופא אא"ג שהפנה אותי לבדיקת שמיעה , בבדיקת השמיעה התגלו נוזלים באוזניים ועקב כך ירידה קלה מאוד בשמיעה(25db), רופא אא"ג המליץ על טיפול בDANALONE 15MG/5ML למשך 15 ימים המינון יורד (החל מ5 מל ועד 1 מ"ל), עליי לציין שבני בריא ומעולם לא סבל מדלקות אוזניים ולא נטל אנטיביוטיקה כלל עד היום , שאלתי היא עד כמה הכרחי טיפול זה, והאם יתכן שהנוזלים יתייבשו לבד? כמו כן מהם תופעות הלוואי של תרופה זו?

שלום איילת הטיפול ממש לא הכרחי הוא גם לא נותן יעילות לטווח ארוך אלה לתקופה קצרה למדי. כעיקרון שום טיפול תרופתי לא נותן יעילות ארוכת טווח לנוזלים באוזניים. אנטיביוטיקה וסטירואידים נותנים תועלת לטווח הקצר ולכן לא מומלצים לשימוש רוטיני אלה רק במקרים מיוחדים של ליקוי שמיעה קשה שלא ניתן לשיקום בטווח הקרוב ע"י ניתוח צינוריות. את מתארת שמיעה שקרובה לטווח הנורמה ויש סיכוי יותר מסביר במיוחד בקיץ שהיא תשתפר עוד יותר. כדאי לחזור על בדיקת שמיעה בעוד 3 חודשים. בנוסף רצוי לקבל התרשמות של קלינאית תקשורת לשיבוש השפה והאם הוא קשור לשמיעה או לבעיה אחרת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים