פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

פצעים קשי ריפוי מוגדרים כפצעים אשר אינם מראים סימני החלמה לאחר 4-6 שבועות של טיפול רפואי קונבונציונלי. הסיבות העיקריות הינן: מחלת הסוכרת, פצעי לחץ, מחלות כלי הדם, כיבים אונקולוגיים ועוד. כוויות מדרגה 2 ומעלה מקבלות בד"כ התייחסות טיפולית כמו פצעים קשים, זאת בשל הסכנה לזיהומים. פצעים אלו מהווים בעיה כבדת משקל בעולם המערבי. בעשור האחרון ישנה התקדמות רבה בתחום הטיפול בפצעים קשי ריפוי וכוויות וכיום מוצעים טיפולים בפצעים ממגוון תחומים בהם חבישות משוכללות, חומרים תרופתיים ורקומביננטיים, וטכנולוגיות מתקדמות. הפורום נועד לתת מענה ראשוני לכל השאלות הנוגעות בנושאים הנ"ל, מאחלים לכם גלישה נעימה.
559 הודעות
543 תשובות מומחה

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

08/02/2024 | 18:58 | מאת: שמש

היי אני שמה לב שבערך בשנתיים האחרונות לוקח לפצעים שיש לי על העור הרבה זמן להתרפא (פצעים רגילים) כרגע יש לי שני פצעים בפנים שכבר כמעט חודשיים והם עדיין לא החלימו אשמח להבין מה הבעיה?אם חסר לי משהו מסויים התזונה וכו. וגם אשמח להמלצה למשחה שמזרזת את ההחלמה של הפצע תודה

היי יש סיכוי שזה חסר תזונתי זה או אחר יש מקום לשקול עירוי ויטמינים ומינרלים

19/09/2023 | 13:31 | מאת: ע

יש לי פטריה ואני עומדת לקבל מחזור עוד חמישה ימים האם לקחת עד שאקבל מחזור?

היי כן ותפסיקי לצרוך מתןק

28/08/2023 | 03:28 | מאת: ניקו

לפני כחודש נחתכה לי היד במפרק כתוצאה מפגיעה בעבודה, הפצע החלים אבל כעת יש לי שתי נקודות נפוחות, אחת ממש על המפרק ואחת קצת לפניה ויש קצת כאבים שאני מותח את האצבעות כלפי מעלה

היי חייב לראות

10/07/2023 | 10:09 | מאת: מלי

אני בת 61 פאראפלגית מזה 7 שנים, סובלת מזכרת, לימפאדמה ואוסטאופורוזיס. כפות הרגליים שלי ללא פצעים. אני מקבלת טיפולים לימפתיים שבועיים כולל חבישות 24/7.היום באשפוז עקב דלקת גרון חסימתית, קיבלתי דף מידע אודות טיפול ברגל סוכרתית והיה כתוב שם שאסור להשתמש בחבישה אלסטית! האם חבישה לימפתית נחשבת חבישה אלסטית? ואם כן, איך מטפלים ברגל שהיא גם סכרתי וגם לימפתית? תודה

היי לדעתי את מטפלת מאד נכון

לפני שישה ימים התגלה פצע בכף הרגל עם זיהום מטופלת באנטיביוטיקה וחבישות כל יומיים. אתמול הבוהן התנפחה עם אדמומיות ולבן-משהו אולי מוגלתי כלוא. כאילו לפני שזה מתפוצץ . כיצד לטפל?

היי א חייב פרטים רפואיים ב חייב לבדוק

28/06/2023 | 15:08 | מאת: דורין

שלום נהייה לי פצע לחץ כתוצאה מקיבוע שעשו לי לאחר שבר באצבעות הרגליים הפצע אדום ובפנים יש נקודה לבנה כל האצבע נפוחה ומנומנלת מאוד בכל מקום שאני נוגעת בה האם זה הגיוני שיש נימול כתוצאה מפצע לחץ? מה ניתן לעשות אם אני צריכה להמשיך קיבוע עוד 10 ימים

היי בת כמה את? יש מחלות רקע? חייב לבדוק

14/06/2023 | 14:02 | מאת: חגי

שלום רב, אמא שלי לאחר שלושה הליכי הוצאה של ציפורן לאחר ציפורן חודרנית. כעת היא לפני פעם רביעית שהולכים להוציא לה את הציפורן החדשה שגדלה. רופא אחד אמר לי שיש טיפות שמונעות צמיחה של ציפורן מחדש אך לא זכר את השם. מה שם הטיפות הללו? האם קיים משהו דומה או אחר למניעת צמיחת ציפורן חדשה לאחר ההוצאה? תודה!

היי מצטער לא מכיר

היי, אני קיבלתי שפשוף בקרסול בגלל נעל ביום שבת קודם , מאז הלכתי עם נעל פתוחה ולא סגורה מאחור , ביום הראשון הפצע היה נראה טוב ושמתחילה להיווצר רקמה קשיחה על הפצע ושהוא מחלים אז לא שמתי פלסטר, יצא מצב שקצוות המכנסיים גרידו לי את הפצע והוא נפתח עוד יותר ממה שהוא היה , התחלתי ללכת עם פלסטר כל יום , אני לא רואה שיפור, אלא להפך רק התדרדרות, הפצע גדל, עוד יותר , הבפנים נראה אדום ויש גם נוזל שמופרש בגוון צהבהב . סביב הפצע יש אדמומיות בקוטר של 1 ס"מ . בנוסף, יש לי גירוד בפצע ועקצוצים במקומות שונים באותה רגל . האם זה מסוכן? האם אני צריכה לדאוג? אני לא מבינה למה הפצע לא עובר כבר שבוע.. לרוב פצעים כאלה עוברים ישר..

היי חייב פרטים אישיים ורפואיים

שלום רציתי לשאול יש לי שתי אצבעות עם נמקים שחורים ורקמה נרקוטית עכב אי ספיקה בנימי הדם. בעבר נבדקתי ואמרו שאין אספקת דם מספקת על מנת לבצע הטרייה. הספיקת דם הורידית ומהעורקים טובה מאוד מאז עבר הרבה זמן , האם מספיק אחוז מסוים על מנת לעשות הטרייה? ואם אין אפשרות כזאת , איזו משחות כדאי למרוח מלבד יוד על האצבעות עם הרקמה הנמקית האם כדאי משחות דרמגרן בי והשאלה השניה, לגבי פצע חדש שממש התחיל לפני שבוע וחצי ואמרו שכדאי לשים עליו משהו שומני האם יש משחות שכדאי לטפל בו . תודה!

היי חייב לראות יש להשתמש בשקיות אוזון

20/02/2023 | 15:16 | מאת: וולטר

שלום, יש לאבא שלי פצעי לחץ במצב חמור, דרגה 4, בגב התחתון, כבר תקופה ארוכה. הוא מאושפז בסיעודי מורכב איזה 4 חודשים. בתקופה שהוא קיבל את תוסף התזונה Abound חל שיפור משמעותי מאוד. סביר להניח שזו לא הסיבה לשיפור, אך במצב כזה אנחנו מנסים הכל, הוא סובל מזה נורא. ואחרי זמן מה מאז שהוא לא מקבל את זה, חלה התדרדרות רצינית. הבעיה היא שהמוצר אזל במלאי בכל מקום. האם יש לך המלצה למוצר דומה? בנוסף, אנחנו חוששים שהוא לא מקבל טיפול מספיק טוב איפה שהוא מאושפז (פעם לקחנו אותו למיון ואמרו שהתחבושת הייתה פחות או יותר פלסטר). האם שווה להביא מומחה כדי שיבדוק וייתן חוות דעת? האם יש המלצה על מישהו? תודה רבה, וולטר

היי סימילק אדונס פלוס מכיל את החומצות אמינו שבאדוונס

02/01/2023 | 15:22 | מאת: נואל

אני אחרי ניתוח פלסטי עברו 3 חודשים מאז הניתוח ועדיין הפצע לא מחלים לקחתי אנטיביוטיקה ומשיחה אנטיביוטיקה עדיין יש אדמומיות כאב מסביב לפצע ואי נוחות מה עלי לעשות תודה מראש

היי תייב לבדוק אותך

26/12/2022 | 11:29 | מאת: איתי

היי אני בן 16 בריא בלי מחלות רקע או אלרגיה ןה3 חודשים האלה קורה לי תופעה בקרקפת הצדדי הראש שיוצא לי מין פצע אדום לא מוציא גלד לא מזדהם הוא כואב ביום הראשון שאני מגלה ועובר במהלך השבוע הדבר הזה ממשיך לקרות רק במקומות אחרים וחיפשתי בגוגל וזה קצת הלחיץ אותי האמת מסרטן העור אם תוכל לענות מהר אשמח!

היי צריך לבדוק אותך

האם מזרון שמיועד למניעת פצעי לחץ הוא גם המתאים ביותר לאנשים שיש להם פצעים קשים לריפוי ברגליים?

היי מאד מומלץ

יש לי פצע שקרה ממשיכה ממיטה בבית חולים. יש הרבה תמונות של הפצע. אני יכולה לשלוח. תעזרו לי בבקשה. תודה רבה

היי חייב לראות הפצע כדי לדעת איך לטפל

07/11/2022 | 22:09 | מאת: איתי

הייי אני בן 16 קוראים לי איתי ורציתי לשאול לפני יומיים נפלתי בכדורגל על הברך לא היה לי זמן לנקות זה התנפח אם אדמומיות הפרשות בזמנים שונים צהבהב ואדום הלכתי לרופא הוא נתן לי משחה למרוח בנתיים מרחתי 3 פעמים עד עכשיו אפשר לראות קצת שיפור אבל שאני שם תמשחה הפצע הופך ללבן האם זה סימן לשיפור? ומתחת לברך אני מרגיש טיפה כבדות ונפיחות בתוך הרגל עצמה אשמח אם תגיד לי מה עושים והאם לדאוג .

היי חייב לראות

30/10/2022 | 08:19 | מאת: חסוי

בחודש 6 נהיה לי לחץ בציפורן באגודל ברגל וזה נורא כאב לכן הלכתי למיון ושם חוררו לי חורים בציפורן, ניקזו לי את הדם והסירו מוגלה. הציפורן כבר הספיקה מעט להתנתק מהעור אך לא לחלוטין ועדיין לא נשרה, היא נראית ומרגישה מחוברת לעור. אמרו לי שהיא תנשור - השאלה שלי היא האם זה בסדר שהיא עוד לא נשרה ומתי זה אמור לקרות אם כך? תגדל לי ציפורן חדשה?

היי חיב לראות

25/07/2022 | 23:05 | מאת: חסוי

שלום לפני 4 שבועות שברתי את הקרסול ברגל ושמו לי גבס. לפני שבוע הורידו לי את הגבס ונראה פצע לחץ דרגה 1 בעקב. בהתחלה זה נראה כמו כתם אדום ולאחר יום זה קצת השתנה, ניהיה אדום יותר וכמו נפוח מסביב לפצע. אין צבע לבן ואין חור/בור אני מורחת משחה דרגמרן בי פעם ביום ודואגת להרים את הרגל שכף הרגל באויר השאלה שלי היא איך אני יודעת שהפצע לחץ מתחיל להחלים ולא מחמיר. מה הסימנים להחלמה? תודה

היי סליחה על האיחור בתשובה אם עוד אקטואלי כיתבי

06/09/2022 | 15:40 | מאת: חסוי

היי כן רלוונטי הגלד נפל ויש מין 2 עיגולים אדומים במקום. שאלתי נשארת - מה הם סימני ההחלמה. תודה רבה

08/07/2022 | 23:15 | מאת: פצע מגירוד

היי עקץ אותי יתוש ברגל וגירדתי כנראה יותר מידי ויש לי ממש פצע בעור כתוצאה מזה וזה לא עובר כבר שבועיים , מראה סימנים של שיפור קל אבל עדיין הוא די פתוח. נראה קצת מוגלתי לא מדמם הגיוני שפצע לא עובד אחרי שבועיים ? אני בן 30

היי הייתי ממליץ להראות לרופא אולי מגיעה לך משחה אנטיביוטית

היי הלכתי לחנות של ארטיק וגלידה היום בערב ובטעות סגרתי דלת של מקפיא על ציפורן ויש לי עכשיו שטף דם סגול בציפורן כמה זמן יקח לזה לעבור?

היי לא יודע בן כמה אתה יש או אין סכרת

15/12/2021 | 00:52 | מאת: ירדנב

פני חודשיים שברתי קרסול נותחתי וגובסתי 8 שבועות. במהלך הגבס היתה נקודה על כף הרגל שהרגשתי כאילו מסמר תקוע לי שם. כל פעם שזה היה מפוח זה הצוק יותר. לפני 5 ימים הורידו לי את הגבס וגיליתי שבאיזור הזה יש לי נקודה אדומה. הלכתי גם לשחות אז עכשיו זה ממש מגרד כמו שורף פצע בלי קליפה. וגם יש לי נפיחות ובצקות בשוק. נפוח וקשה.

היי חייב לראות

06/12/2021 | 21:01 | מאת: חוששת

שלום לאישה בת 70 ישלה פצעי לחץ מאוד כואבים היא כל הזמן בוכה היא מורחת מלא משחות ועשתה מלא בדיקות יש משחה או משהו שעוזר לכאבים הכי חשוב זה הכאבים?

היי אפשר להשתמש במשחת שמן זית עם אוזון

04/02/2023 | 15:08 | מאת: דניאל

פצעים ברגל קשי ריפוי עקב פציעה.. שגורמת לכעבים רב הזמן.

13/11/2021 | 21:23 | מאת: מירי

שלום. אבי היקר בן 65 סובל מסכרת, מחלות לב ועודף משקל. העור שלו בקידמת השוק נעשה דק מאוד ואדום באופן קבוע, כך שנפצע ונפתח בקלות מכל מכה קטנה. אם נוגעים בעור ניתן כאילו לקלף אותו. מה ניתן לעשות?? לא קיבלנו תשובה רצינית מהרופאים לצערי ואני מאוד חוששת מכל נגיעה שחלילה לא תגרום לאסון.

היי בסיכוי סביר זה מעיד על חוסר ויטמינים מסוימים ושימוש בתכשירים שונים במהלך החיים

22/11/2021 | 06:32 | מאת: מירי

תודה. האם ניתן להקל על המצב? לשפר את מצב העור? האם מדובר ויטמינים מסויימים שאפשר לצרוך ע"י כדורים?

30/09/2021 | 17:03 | מאת: פצע שלא נירפא

אני משתמש בכדור "קסרלטו" לדילול דם ויש לי פצע ביד שלא מחלים וכשאני מוריד את החבישה (משתמש במשחת פולידין) ממשיך לדמם.

היי הגיוני סימן שהקסרלטו פועל

01/08/2021 | 15:25 | מאת: רחלי

מיום רביעי שעבר סובלת מכאבים ליד האצבעות ונפיחות. פניתי לרופא שלי ולאורטופד והם אבחנו זיהום. לא נפצעתי ולא נחתכתי. אני עם סוכרת סוג 1 הרבה שנים. השאלה שלי מה זה אומר מבחינת הסוכרת. ממה זה יכול להיגרם. אני מקבלת 2000 מג צפוויט ליןם.

היי אם לא משתפר מוזמנת לפנות לצורך טיפול באוזון

27/07/2021 | 01:34 | מאת: סיון

שלום נפל עליי במטבח סכין בבוהן לפני שבוע ואני מחליפה 3 פעמים ביממה פלסטר ושמה פולידין וזה תמיד היה בולט קצת הצידה כי הבשר הלך טיפה ימינה אבל יש לי שם אדום וכאב, זה אומר שזה הזדהם? לא רואה שיש נפיחות ואין חום, כואב לי כעקרון ברגליים אבל אני לא יודעת אם זה מהקורונה שקיבלתי או מהפצע

27/07/2021 | 01:35 | מאת: סיון

מעלה לפה תמונה של זה

27/07/2021 | 01:35 | מאת: סיון

תמונה שניה

היי נא לפנות לרופא כירורג

19/03/2021 | 17:08 | מאת: עמיחי

שלום ד''ר מזה כחודש מתפתח לאימי פצע לחץ, כיב, ברגל שמאל מעל הקרסול. היא נבדקה פעמיים ע''י כירורג שהמליצו שימוש במשחות כמו דרמה דרן, דרמה גן פלאמינל. החלק הלבן בתוך הפצע מתרחב עם הזמן והוא אף קשה. מצב תמונה בנוסף הרגל בצקתית מאוד מה ניתן לעשות? מה משך זמן הטיפול והאם יש סכנה במצב הנוכחי? תודה ושבת שלום

היי טיפול באוזון כגז וכמשחה מאד אפקטיבי ויעיל חייב לבדוק אותה

מדובר באישה מבוגרת בת 65 יש לה פצעי לחץ פתוחים וגדולים יש שלפוחיות נוזל משם מים ניסתה מלא משחות ולא עוזר איזה משחה הכי יעילה לדעתך במצב מה אפשרי לעשות היא צועקת ולא ישנה בלילות מה אפשרי לעשות.?

היי חייב יותר פרטים רפואיים

26/11/2020 | 18:57 | מאת: בת

ד"ר שלום, אשה בת 80, לפני כשבוע, החליקה ופצעה את המרפק. העור התקלף ונדחק, ירד דם ונוצר קטע נטול עור . ניקינו בעזרת אלכוהול , מרחנו משחת פולידין וחבשנו (כל יום יומיים, מחליפים ) . היום הפצע עדיין לא החלים לחלוטין. נוצרה שכבה צהובה קשה, מעין קרום, ובפינה אחת קטנה עדיין מפריש חומר מוגלתי (?) שולי הפצע יבשים ומגרדים, מרחנו סביבם משחת דרמקומבין . בשל החשש מקורונה, לא נבדקה בקופ"ח. האם מהלך ההחלמה נשמע תקין? האם רצוי למרוח משהו אחר מרכך ? ברור לי כי הפורום אינו תחליף לבדיקה ובכל זאת, אודה מאד על חוות דעתך. בת

היי נראה תקין תן לה כדור מולטיויטמין אחד ליום והעלה את כמות החלבון בתזונה יש תכשיר של חברת אבוט הנקרא abbound תן לה שקית אחת ליום בכוס מים בהצלחה

04/11/2020 | 22:29 | מאת: יצחק

שריטה מינימלית מפרישה כבר 12 שעות כל הז ן נוזל שקוף

היי נראה תקין סבלנות

13/08/2020 | 08:15 | מאת: דבי

תחילה תודה על תשובתך לשאלתי באשר לטיפול בפצעי לחץ, שאימי, הנמצאת במצב סיעודי קשה, סובלת מהם. כתבת, שפולימין הוא רק לחיטוי ולא לריפוי והמלצת על אוזון. האחות מהיחידה לטיפולי בית, המגיעה כמעט כל שבוע לבקר את אימי, הנחתה, כי באשר לפצע הלחץ בעכוז ואחד מפצעי הלחץ בכף הרגל, שאינו במצב טוב, שיש להפסיק עם הפולידין ולהתחיל למרוח משחת פלמינל ועליה טגדרם. אך לגבי שאר הפצעים היא נחושה להמשיך לתת פולידין (עליה, כאמור, קבלת ממך תשובה ברורה על שאלתי לך לגביה, שהוא רק לחיטוי ולא לריפוי פצע לחץ) ולפני זמן קצר הנחתה את המטפלת למרוח פולידין גם על השלפוחיות שיש לאימי (למרות שבאשפוז של אימי לפני כחודש בביה"ח הנחו להשתמש במשחה ובגזה מיוחדת, שעד עתה האחות הנחתה להשתמש בה, אך כאמור, שנתה את ההנחייה לפולידין). אשמח להמלצתך על טיפול מתאים לשלפוחיות.

היי יש המון בלבול ואסכולות שונות לגבי טיפול בפצעי לחץ הטיפול הכי טוב זה להמנע מהווצרותם אני מאד מנוסה עם טיפולי אוזון ויש לי תוצאות לא רעות

שלום וברכה, אימי סובלת מפצע לחץ מפריש בעכוז והאחות רשמה לה משחת פלאמינל.פורטה. כתוב בהוראות בעלון הצרכן, ש"לפני מריחת פלאמינל פורטה מומלץ לשטוף ולנקות את הפצע ואת האזור שמסביב לו." שאלתי: איך צריך לשטוף ולנקות את הפצע? האם במים וסבון ואם כן - כיצד - והאם צריך אח"כ לייבש את הפצע ואת האזור שמסביבו בגזה או במשהו אחר? ושאלה שנייה: האם תמיסת סליין יכולה להחליף את הניקוי בשטיpת מים וסבון?

כן סליין יכול להיות יעיל

שתי שאלות לגבי פצעי לחץ ושלפוחיות

האם ניתן להשתמש גם לטחור שמפריש דימום ?

שלום וברכה, אימי בת 93, סיעודית, במשך היום נמצאת על כורסא מתכווננת בזווית של קצת מעל זווית שכיבה. זה חצי שנה שהיא סובלת מפצעי לחץ בכף הרגל ולפני חודש וחצי הופיע פצע לחץ בשני צידי העכוז, שהולך ומחמיר: גדל, החלה הפרשה ומסביבו האזורים עתה אדומים. אימי נמצאת בטיפולה של אחות מיחידה לטיפולי בית, שעד עתה הנחתה לטפל בפצעי הלחץ בכף הרגל בפולידין ובעכוז - בפולידין ובסילברול. אתמול, לאור ההפרשה בפצע בעכוז האחות הנחתה להחליף את הטיפול בו מסילברול לפלמינל ולהמשיך עם הפולידין. לפני שבועיים וחצי אימי אושפזה בשל חום של 38.6 מעלות. במהלך האשפוז ניתנה לאימי אנטיביוטיקה עם הנחיה להמשיך למשך שבוע. פצעי הלחץ בכף הרגל ובעכוז היו בדרגה 2 וטופלו בפולימם. למרות לקיחת האנטיביוטיקה החום המשיך בערב והגיע לפני שבוע ל-37.5 מעלות. רופאת המשפחה הנחתה להמשיך עם האנטיביוטיקה לעוד שבוע, אך החום רק עולה והגיע שלשום בערב ל-37.7. גם בבוקר החום עולה והגיע שלשום ל-36.6. קבלתי אינפורמציה מאחות במוקד ייעוץ אחיות של קופ"ח מכבי, שפולידין וסילברול אינם מתאימים לטיפול בפצעי לחץ ושחבישת פולימם (בה, כאמור, טופלו פצעי הלחץ של אימי במהלך אשפוזה) היא המתאימה. בשיחה עם מנכ"ל חברה, המתמחה בטיפול בפצעי לחץ, הוא אמר לי, שהפולידין אף מעכב את תהליך ריפוי הפצע בייבשו אותו. שאלתי:  א. האם אכן הפולידין אינו מתאים לטיפול בפצעי לחץ ואף יכול לעכב את תהליך ריפוי פצע הלחץ, כפי שכאמור, נאמר לי? ב. האם משחת הפלמינל טובה עבור פצע לחץ עם הפרשה ויכולה להחליף את חבישת הפולימם או שעדיפה חבישת פולימם ואם כן - מאיזה סוג? תודה רבה, דבי.

היי פולידין זו משחה מחטאת אך לא מסייעת בריפוי הפצע פצע לחץ מהווה בעיה לא פשוטה לריפוי יש להפחית הלחץ באמצעות עזרים שונים יש לראות הפצע ולפי זה להחליט מה סוג המשחה המתאימה טיפול מקומי במשחת אוזון לעיתים מאד יעיל מה המצב התזונתי של האמא ?

03/07/2020 | 19:36 | מאת: ליטל

הי האם טיפול בפלמינל יועיל? האחות הביאה לי פלימנל פורטה למרוח כל יום אחרי מקלחת.

?

04/07/2020 | 15:03 | מאת: ליטל

צירפתי תמונה

28/06/2020 | 12:28 | מאת: ליטל אוחיון

לפני שלושה שבועות נשברה לי בעצם העקב העליון. אחרי שבוע גילו את השבר בבדיקת סיטי ושמו לי סד גבס, לאחר שבועיים גיליתי מוגלה ודם שיוצא לי דרך הסד. הלכתי לאחות , והתגלו לי פצעי לחץ באיזור השבר. עקב כך היא מורידה לי את הסד,מנקה מורחת לי משחה שקופה עם חתיכות תחבושת ורודה שסופחת הכל וחובשים לי מחדש ביחד עם הסד גבס. ( בריאה בדר"כ) לפי התמונה באיזה מצב הפצע ניראה לך והאם הטיפול אכן מתאים? כמו כן כמה זמן החלמה זה יקח? תודה רבה!

היי חייב לראות אם לא משתפר טיפול באוזון מקומית מאד יעיל

שלום, לאחר הליך כירורגי עם הוצאת התפרים נדבקתי בפצע הניתוחי בחיידק הקלבסיאלה אוקס שעושה שמות, דלקת, חור פעור מכאיב ומעמיק, טיפול אנטיביו ראשון לא צלח, בטיפול שני ניתנה אנטיביוטי ציפרודקס 1500 ליום. טבליות. נשלל אישפוז עקב סכנת הידבקות בזיהום נוסף מאחר והפצע פתוח וימים אלה מסוכנים עבורי. כארבעה יום לאחר טיפול שני , הדלקת (סמיכה מוצקה) בחור הפצע כמו מתפרקת עם שטיפות החוצה בצורת שיערות ארוכות לבנות בקבוצות. מחריד.. האם זה חלק מתהליך החלמה? החמרה? אין ספק שאני מפוחדת מאד לאחר שהבנתי למה מסוגל לגרום החיידק באם יחדור למע' הדם או העצם. כף רגל , ניתוח תפירת גידים. כחודש לאחר ניתוח. זיהום כשבועיים לאחר ניתוח, הוצאת תפרים. חבישות סילברסל. היו נסיונות למשחות שונות שלא צלחו, ההפרשה הפסיקה. הדלקת שינתה צבעה לצהוב מלבן. בדיקות דם תקינות. מדדים תקינים. מפוחדת.

היי מצטער על האיחור בתשובה אם יש עדיין בעיה כיתבי

03/07/2020 | 21:13 | מאת: ללי

ראשית תודה להתייחסותך. ואכן, באותו מצב. בבדיקה נוספת- אין צמיחה בדם. סיימתי עם האנטיב. חור פעור ובתוכו מרקם סמיך. השוליים החלימו אך לא נסגר. צבעם ורוד.

24/04/2020 | 18:30 | מאת: אלי זרביב

שלום .אמי בת 86 לא סוכרתית יש אלצהיימר מרותקת למיטה מטופלת בבית השבוע התפתח נמק ברגל הרופאים אומרים חוץ מחיטוי ומשככי כאבים אין מה לעשות .רוצה לשמוע בבקשה עוד דעה אולי יש עוד אפשרויות

היי על פניו נראה לי שהרופאים צודקים. טיפול אמיתי כמעט ולא אפשרי במצב האם ובעובדה שהיא מרותקת למיטה ניתוח כריתה כנראה גם לא אפשרי

24/04/2020 | 12:25 | מאת: רומי

שלום דוקטור נפלה עליי צלחת מגובה נפלה מהמקרר ,ישר לציפורן בבוהן . כאב לי מאוד באותה רגע וכמה שעות אחר כך רציתי לדעת כמה זמן יש כאבים מהציפורן ? ועד כמה זמן ניתן לשחרר את הלחץ של הדם בציפורן? האם לוקח ימים או חודשים? מדברת רק על הכאב .. הציפורן כולה שחורה אבל הצבע לא מפריע לי רק הכאב . שאר הכף רגל בסדר גמור ואני מצליחה להזיז את האצבעות תודה רבה מנסה לצרף תמונה של איך נראית האצבע

היי יש לבצע באופן כירורגי ניקוז של הדם הלכוד מתחת הצפורן אחרת יש סיכון לזיהום

16/04/2020 | 13:28 | מאת: ליאת

שלום רב אמא שלי בת 69 נפלה לפני חודש ונחבלה בברכיים שבוע לאחר הנפילה החל להופיע צלוליטיס קשה בשני הרגליים גפיים תחתונות עם חום וצמרמורות אושפזה כ4 ימים למתן אנטיביוטיקה שוחררה והומשך טיפול דרך קופת החולים כאשר הזריקו לה כבר 15 מנות של אנטיביוטיקה מסוג פאן קפטאריאקסון האודם ברגליים פחת אבל עדיין קיים עם צריבה עזה מאוד עקצוצים וכאבים שלא חולפים וקושי לתפקד יש לציין שצלוליטיס כבר היה בעבר ברגליים אבל ללא התחושה של השריפה והעקצוצים הקשים שחשה במקרה הנוכחי אודה לייעוץ כבר נואשת ולא יודעת איך לעזור לה

היי הטיפול הטוב ביותר הקיים שקיות אוזון חיצוניות מסביב לגפיים הנגועות מאד מומלץ טיפול שיכול לפתור הבעיה הזיהומית כנסי בבקשה לאתר שלי

01/03/2020 | 18:54 | מאת: אלעד

יש לי פצע שלא עובר ולעתים מחמיר במראהו, קיבלתי מהרופאיפ כבר שתי משחות שלא עזרו, אני אשמח לעזרה במציאת פתרון. תודה!

01/03/2020 | 18:57 | מאת: אלעד

לא מצליח להוסיף תמונה

היי איך אתייחס?

היי חיב לראות שלח צילום באופן עקרוני משחת אוזון מאד יעילה

17/04/2020 | 18:18 | מאת: אלעד

תמונה

10/01/2020 | 22:21 | מאת: מקסים סקופין

שלום, רב ! סבא שלי, בן 96, נמצא בשיקום בבאר יעקוב עם פצע לחץ, דרגה 3-4 ( עקב שחור לחלוטין ). טיפול שהוא מקבל שם לא עוזר ומצב מחמיר. איך אני יכול לקבל יעוץ בנושא שיטה יעילה בטיפול בפצע לחץ הזה ? בכבוד רב, מקסים

היי הטיפול חייב להנתן במרפאה

שלום, רב ! סבא שלי, בן 96, נמצא בשיקום בבאר יעקוב עם פצע לחץ, דרגה 3-4 ( עקב שחור לחלוטין ). טיפול רפואי שהוא מקבל שם לא עוזר לו. איך אני יכול לעזור לו להתרפאות במקום, בלי להוציא אותו משיקום ? בכבוד רב, מקסים סקופין

היי לדעתי אין כל דרך שאני מכיר

שלום יש לי תינוק בן 4 חודשים עם פצעים שנראים כמו כיבים בטוסיק ממתי שנולד זה לא עובר עם כל משחה שניסיתי כלום לא עוזר לו התינוק באי שקט

היי מזל טוב לא מתמצא

23/11/2019 | 12:01 | מאת: פצע שלא מחלים אחרי ניתוח

שלום רב, עברתי ניתוח הקטנת חזה לפני חמישה שבועות. רוב החתכים נראים מעולה, אבל יש אזור אחד שפשוט מסרב להחלים. מפריש הפרשות (לא רבות) ועם גלד שלא משתפר. מעט אדמומיות באזור- שלא השתנתה כמעט לאורך הזמן. מה ניתן לעשות? הרופא המנתח הורה לי רק להמשיך לחבוש עם משחה אנטיביוטית. הוא לא ראה את הפצע מזמן. לי זה מרגיש שהוא שאנן. האם יש כבר צורך לדאוג?

היי מה המצב עכשיו?

31/10/2019 | 02:11 | מאת: אנונימי

לפני שלוש שנים נשברה לי הבוהן כתוצאה ממכה. נשרה הציפורן ומאז גדלה חדשה אך מאוד מעובה, ולא מחוברת לאצבע בחלקה האמצעי. גם נראה לא טוב אסתטית, אך הבעיה שעדיין כואב לי מתחת לציפורן. מה מומלץ לעשות? עם מי להתייעץ?

היי עם כירורג כללי

היי יש לבצע מיפוי עצמות

08/10/2019 | 11:14 | מאת: אירית

שלום האם בטיפול בפצע סוכרתי על ידי גז אוזון יש משמעות לאורך הטיפול? הטם רבע שעה או חצי שעה משמעותי לגבי הריפוי? האם תכיפות הטיפולים משמעותית? כלומר פעם או פעמיים בשבוע יעשו את ההבדל? תודה

היי חד משמעית כן יש מקום לעשות טיפול לפחות פעמיים בשבוע ולשלב הטיפול עם עירוי אוזון

05/10/2019 | 19:15 | מאת: ערן

שלום. אני פרפלג T5-6. יש לי פצע לחץ בישבן כבר חצי שנה. פצע בקוטר 1.5 ס״מ, 3 ס״מ עומק, כבר 4 חודשים נקי לגמרי. אבל הפצע העקשן לא זז. אני שוכב בבית כבר 5 חודשים, יש לי כרית רוהו נגד פצעי לחץ בישבן, אני אוכל תזונת חלבונים. ניסיתי הרבה טיפולים: טיפלתי עם אקווהסל, ואק, 30 טיפולים בתא חמצן וכעת כבר כמעט 3 חודשים עם אוזון באופן פרטי. אני מיואש ומאוד לא רוצה להכנס לניתוח, שמעתי על הרבה שזה יצר בעיה גדולה יותר. אשמח לעצה.

היי לא פשוט יש מקום לנסות מס אינפוזיות אוזון עם טיפול מקומי בגז ובמשחת אוזון

תודה רבה האם אתה מכיר את הניתוח שהציעו לי, שבו לוקחים שריר מהרגל ומסובבים לעשבן. שמעתי שזה עשה יוצר צרות מאשר פתרונות.

05/07/2019 | 09:50 | מאת: שאלה

שלום רב, פצע עקב ניתוח כריתת פילונידלי שלא התרפה חצי שנה. אני אחרי טיפול בוואק וכרגע הפצע הצטמצם ומאוד קטן. עומק חצי ס"מ. אורך 4 ס"מ. הרופא אמר לא להשרות את הפצע במים של בריכה או אמבטיה. רציתי לדעת מה הסיכונים שאני לוקחת בפצע כל כך קטן היות ושבוע הבא אני בחופשה וכן אכנס לבריכה. האם יכול להיות שבעקבות זה השוליים לא יתחברו וזה יהיה בלתי הפיך? או שהסיכון היחיד הוא זיהום הפיך או עיכוב בריפוי שבסוף כן יתרפא? כי הגודל של הפצע הוא בגודל של כל פצע סטנדרטי שיש לאחרים ושנכנסים לבריכה חופשי... אודה לתשובה מפורטת כדי שאבין את הסיבות. תודה!

היי עדיף לא להתחכם ולתת לפצע להתרפא פצעים באזור זה בעייתיים מאד

02/07/2019 | 11:32 | מאת: ז'אנה

רוצה לבדוק האם יש אפשרות להזמין רופא עור או אחות שמתמחה בפצע שנוצר כתוצאה מישיבה ממושכת, לאדם שנפל וכתוצאה מחבלות קשות רוב הזמן יושב. הוא אינו מסוגל להגיע למרפאה . מתגורר בחיפה .

בעיה קשה ביקור חד פעמי אינו יעיל

08/06/2019 | 17:33 | מאת: יחיאל

ד"ר נכבד שלום רב, 1. לפני כשנתיים מעדתי ונחבלתי בחזית שוק ימין לא חבלה רצינית. ללא תפרים וללא הדבקה. חיטוי מקומי וקרח לנפיחות. 2. מדי פעם לסירוגין האזור מתלקח באופן של הפרשה ממש מעטה עם אדמומיות ללא בצקת וללא נפיחות. 3. הפצע לא אסתטי וחושש שהמצב יחמיר. 4. אין ברקע סכרת. 5. על פניו נראה כמו זיהום. 6. אקדים תודה להנחיותיך בנושא. 7. לנוחיותך רצב תמונות. בברכה יחיאל

היי טיפול באוזון מקומית יכול להיות מאד יעיל צריך לראות

17/05/2019 | 23:41 | מאת: גלית

שלום רב, לפני כמה חודשים קיבלתי מכה בבוהן, הציפורן החליפה צבעים מאז וכעת נשרה כמעט במלואה. נראה שיש צמיחה של ציפורן חדשה, אבל בינתיים העור שנשאר חשוף נראה די מכוער... מכיוון שאנחנו בקיץ, חשבתי האם אפשר בינתיים לעשות לק ג'ל על הבוהן כדי שלא איאלץ ללכת עם נעליים סגורות כל הקיץ?

לדעתי עדיף שלא

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 12