סיכון גנטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

27/11/2015 | 10:05 | מאת: ידידיה

שלום וברכה, רציתי לדעת מספר דברים: א. משפחה בת 11 נפשות כולם נשואים ונשואות, ואחת מהם רווקה וחולה בסכיזופרניה, והיא בת 40. מה הסיכוי שאחת מאחיותיה בת ה20 תחלה בסכיזופרניה? ב. האם אחוז הסיכון יורד בעקבות ריבוי האחים? (כיוון שיש יותר אחים בריאים אז הסיכון יורד יותר כלפי כל אח?) ג. האם ניתן לתת למנוע התפרצות שכזאת אצל בן אדם (במידה וזוהו אצלו תסמינים). תודה רבה.

לסכיזופרניה ומחלות נפש אחרות קיים ככל הנראה בסיס גנטי. יש שכיחות יתר במשפחות מסוימות וידועים היום מספר גורמי סיכון. ברם לא כל מי שירש גורם סיכון בהכרח יחלה. וגם מי שחלה- הביטוי עשוי להשתנות בין פרטים שונים באותה המשפחה. ההורשה הינה מולטיפקטוריאלית- כלומר מושפעת ממספר גורמים. לכן נוכח קרוב דרגה ראשונה (לא הורה) חולה, יש תוספת סיכון של מבפר אחוזים. נכון שסיכון זה יורד אם יש עוד אנשים בריאים במשפחה, אך הוא לא חוזר לסיכון הרקע הכללי באוכלוסיה. נכון להיום אין בדיקה שיכולה לצפות התפרצות של מחלת נפש לצערי. בהצלחה

30/11/2015 | 09:21 | מאת: ידידיה

האם ניתן לדעת מה מספר אחוזי הסיכון במקרה דלעיל?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי