בדיקת סקר גנטי מורחב או בדיקת פאנל אבחוני מורחב

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/11/2015 | 08:52 | מאת: דנה

שלום, הייתי רוצה קודם כל לדעת מה ההבדל בין 2 הבדיקות האלה? בנוסף עשיתי דיקור מי שפיר והתוצאות יצאו טובות גם של המי שפיר וגם של הצ'יפ גנטי. אני ממוצע אשכנזי (רבע גוי) ובעלי ממוצע תימני. הבדיקות המומלצות בקופת חולים לא הראו על בעיות כלשהן. האם מומלץ לעשות אחת הבדיקות המוצויינות בכותרת, כאשר כסף הוא לא גורם להחלתה. תודה

אני לא לגמרי יודעת למה הכוונה בכותרת אבל באופן עקוני בדיקות הסקר המומלצות עי איגוד הגנטיקאים בארץ מתיחסות למוטציות ספציפיות (שינויים בגן) במחלות השכיחות במוצא משותף. מעבר לבדיקות אלה יש בארץ ובעולם בדיקות רחובות יותר. חלקן בודקות הרבה יותר מוטציות בהרבה יותר גנים. ואחרות אפילו עוברות אות אות ומרצפות את הגנים הללו - במטרה להקטין סיכון למחלה בעובר. אלה כולם דברים שלא נבדקים בציפ גנטי ובחלקם אין סימנים באולטראסאונד. אם המטרה שלכם הוא להקטין למינימום סיכונים, כסף אינו מהווה בעיה, ואתם מוכנים להרחיק לכת מעבר למה שמוצע ו מבוצע באופן שגרתי- ניתן לבצע בדיקות מסוג זה. בבלינסיטן מציעים גרסה אחת. וכאמור בעולם יש עוד בדיקות מסוג זה. ניתן להתיעץ עם גנטיקאי בנושא לעוד פרטים. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי