סקר ביוכימי ראשון לא תקין- מודאגת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

06/07/2015 | 21:48 | מאת: ליטל

שלום רב, אני בת 26 בהריון ראשון בשבוע 13 ואלו תוצאות סקר שליש ראשון שביצעתי בשבוע שעבר, לאחר שהשקיפות לבדה הייתה תקינה: בדיקה ריכוז MoM 0.65 1498.3 mU/L PAPP-A * 5.12 214.9 ng/mL Free βHCG (Truncated to 5MoM in risk Calculation) 1.38 1.5 mm NT תסמונת דאון הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:1300 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית * 1:210 הביוכימיות והבדיקות )NT ( טריזומיה 18 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית 1:10000 הביוכימיות והבדיקות )NT ( סיכום * סיכון מוגבר ללידת תינוק עם תסמונת דאון ).סיכון משולב חריג( עלייך לפנות למרפאה לייעוץ גנטי בתיאום עם הרופא המטפל -- התור ליעוץ גנטי רק בסוף אוגוסט ואני מאוד לחוצה... האם הסקירה המוקדמת והסקר השני (חלבון עוברי) יכולים לשנות את פני הדברים? ולהקטין את הסיכון? הרעיון של דיקור מי שפיר מאוד מפחיד אותי, האם בשביל סיכון של 0.05 אחוז לתסמונת דאון כדאי להסתכן בהפלה מדיקור? תודה...

מה שהעלה את הסיכון זה הערך המוגבר שך HCG. ממליצה לחכות לסקר שליש שני ולבקש מהמעבדה שישקללו אותו עם סקר שליש ראשון או לחילופין- בצעי אחת בדיקות ה NIPT - בדיקות לאיתור תסמונת דאון בדם האם (יש כמה חברות מסחריות) יותר מדויק מסקר שליש ראשון. כל זאת לפני ההחלטה על מי שפיר בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי