שאלה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/03/2015 | 21:35 | מאת: סמדר

ערב טוב לך, שאלתי היא לגביNF1 הבנתי לפי קריאה, כי ישנם מצבים קלים עד מצבים קשים, במה מתבטא מצב קל,האם ייתכן מצב שבו רק יופיעו כתמים ונמשים ובזה זה מתבטא? האם מרבית האנשים עם NF1 הם חולים קלים, או שלהיפך? אודה לך על תשובתך

מופע עורי קיים בכמעט כל החולים. בחלקם זה רק כתמים על העור, באחרים יהיו גם נגעי נוירופיברומות או שינוים אחרים בעור. אופיני שיופיעו בגיל מאוחרת יותר. לכמחצית מהחולים פיברומות פנימיות. קושי לימודי/הפרעה כלשהי קיימת במעל מחצית מהלוקים. קיימת נטיה ליתר לחץ דם ולהפרעות נוספות. ממליצה אם השאלה איננה תאורטית בלבד אלא נסובה סביב חולה או סיפור משפחתי להתיעץ ישירות ופנים אל פנים עם מומחה גנטי בנושא. טווח ההופעה רחב ביותר. כמו כן מומלץ מעקב במסגרת מרפאת מומחים בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי