בדיקת GBS שלא במשטח המקובל בארץ

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

31/01/2015 | 23:46 | מאת: ברא

שלום וברכה. הנני בהריון, עם סכרת (לא הריונית),מטופלת באינסולין, כעת בשבוע 34. צפויה ללדת בע"ה בהשראת לידה בשבוע 38. אני שוהה בשלב זה באירופה! כאן לא עושים כלל בדיקה לאיתור GBS ולאחר תחנונים, הסכימו שאבצע את הבדיקה הקיימת כאן, אולם מדובר בבדיקת שתן (ולא במשטח המתבצע בארץ מהנרתיק והחלחולת). האם אכן ניתן לבדוק GBS בשתן? האם זה יעיל? האם בכלל GBS שעלול להדביק את היילוד בתעלת הלידה, מצוי בשתן? הרי מדובר בשני מקומות שונים... העניין לא ברור לי ואני חוששת מאד שלא לבצע את הבירור הנדרש ל GBS. אודה לתשובתכם! שבוע טוב!

ממליצה לפנות למומחה להריון בסיכון בנושא זה. זהו פורום גנטיקה. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי