לד"ר שלום

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

31/01/2015 | 18:28 | מאת: שלומית

יש לי אחות עם אוטיזם. אני רוצה לדעת מה הסיכויים שלי ללדת ילד\ילדה עם אוטיזם? האם הסיכויים שלי גדולים משמעותית מאשר לאם שאין אצלה מקרה של אוטיזם במשפחה.

כיום ידוע כי בחלק מהמקריםש ל אוטיזם ניתן להגיע לאבחון גנטי של המצב (עד כ 20% מהמקרים, תלוי מאוד במצב של הפרט הנבדק). זה נחשב גבוה בגנטיקה :). במקרים אלה ניתן יהיה להגיד בוודאות מה סיכוייך לילד/ילדה לוקים. סיכון זה עשוי לעמוד על עד 25%, כתלות בגורם. סיכון הרקע באוכלוסיה הכללית הינו 1%. ממליצה לך לגשת ליעוץ גנטי, רצוי אם אפשר גם לאחותך, על מנת לאמוד את אין הסיכון המדוייק אצלך ולקבל מידע נוסף. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי